Haudutetut Omenat

Kokeile helppoa ja herkullista haudutettujen omenien reseptiä inkiväärillä maustettuna. Valmista 30 minuutissa ja tarjoile vaniljakastikkeen kera. Tutustu reseptiin nyt!

1 kg kotimaisia makeita omenoita

SIIRAPPILIEMI

100 g voita

1 dl fariinisokeria

2 dl vettä

2 tl inkivääriä, mauste

1. Pese ja kuivaa omenat huolellisesti. Poista siemenkota ja leikkaa omenat samankokoisiksi lohkoiksi, joiden paksuus on suunnilleen sormen levyinen.

2. Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Kuumenna seosta, kunnes sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Sekoita joukkoon inkivääri ja vesi, ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää omenalohkot kattilaan ja kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat pehmentyä. Varo keittämästä omenoita liikaa, jotta niitä ei mene rikki. Anna omenien jäähtyä sokeriliemessä.

3. Tarjoile inkiväärissä haudutetut omenat vaniljakastikkeen kera joko huoneenlämpöisinä tai kylminä jääkaapista.

Valmistusa
ika: 30 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
30 min
annosmäärä:
4