Halloumipata
Opi valmistamaan mausteinen intialainen Mughlai-kasvisruoka halloumin kanssa. Nauti makuelämyksestä, joka on valmis vain 50 minuutissa. Kokeile tätä herkullista reseptiä heti!
1 keltasipuli + valkosipulinkynsi
1 punainen chili
200 g kesäkurpitsaa
3 dl vettä
2 rkl sambal oelek-chilikastiketta
2 rkl currytahnaa
1 tl cajunpippuria
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 porkkanaa
2 perunaa
200 g halloumia
2 dl kookoskermaa
muutama oksa korianteria hienoksi leikattuna
+ erilaisia siemeniä ja pähkinöitä tarjoiluun
**Mausteinen intialainen Mughlai-kasvisruoka halloumin kera**
1. Aloita kuorimalla ja hienontamalla sipulit. Poista siemenet chilistä halkaisemalla se ja hienonna tämäkin. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit, chili ja kesäkurpitsa kuumalla pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sitten joukkoon vesi, sambal oelek, currytahna sekä kuivamausteet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
2. Kun kesäkurpitsa on melkein hajoavan pehmeää, lisää kuoritut ja kuutioidut porkkanat sekä perunat. Jatka hauduttamista kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Sekoita mukaan kookoskerma ja anna kiehahtaa, jotta saat tasaisen kastikkeen. Nosta pannu liedeltä.
3. Kuumenna erillinen pannu ja paahda hal
loumikuutiot kauniin kullanruskeiksi kaikilta puolilta.
Kun halloumit ovat valmiit, lisää ne kastikkeeseen sekoittaen varovasti.
Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja tarjoile se keitetyn riisin
sekä erilaisten siementen ja pähkinöiden kanssa.