Gratinoidut Osterit
Valmista täydelliset gratinoidut osterit koti-illalliselle. Rapea kuorrute ja juustoinen maku hurmaavat jokaisen. Nauti sitruunalohkojen ja majoneesin kera! Opettele resepti nyt!
10 kuorellisia ostereita, tuore tai pakaste
LEIVITYKSEEN
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl pankojauhoja
suolaa ja mustapippuria
2 tl sinappijauhetta
2 dl juustoraastetta
(suolaheinää)
sitruunalohkoja koristeluun
Herkullinen ostereista alkupala
1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.
2. Huuhtele ja valuta joko tuoreet tai sulatetut osterit, ja kuivaa ne talouspaperilla.
3. Irrota osterit varovasti kuoristaan ja laita kuoret likoamaan kylmään veteen.
4. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Toiseen kulhoon lisää vehnäjauhot, pankojauhot ja mausteet, ja sekoita ne hyvin.
5. Kasta osterit ensin kananmunaseokseen ja sen jälkeen jauhoseokseen. Aseta leivitetyt osterit leivinpaperin päälle odottamaan.
6. Kuumenna pienessä paistinpannussa öljyä niin, että sitä on noin 2 cm kerros. Öljyn lämpötila on sopiva, kun se saavuttaa 180 astetta tai kun osterit nousevat heti pintaan.
7. Paista leivitetyt osterit muutama kerrallaan, jotta ne eivät pala. Paista niitä pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
8. Siirrä valmiit osterit talouspaperin kautta takaisin kuivattuihin kuoriinsa. Ripottele niiden päälle juustoraastetta ja halutessasi hieman suolaheinää. Paista ostereita uunissa, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile ne heti sitruunalohkojen ja majoneesin kera.
Valmistus
aika: 35 min