Flammkuchen Ohje

Tee itse herkullinen flammkuchen kotona. Seuraa helppoa ohjetta ja nauti rapeapohjaisesta herkkusta persikan ja parmesaanin kanssa. Kokeile jo tänään!

TAIKINA

1 dl vehnäjauhoja

1 rkl tattarijauhoja

ripaus suolaa

2 tl oliiviöljyä

2 rkl vettä

 

TÄYTTEET

2 rkl parmesaanituorejuustoa

50 g parmesaanilastuja

1 tuore tai säilyke persikka

ripaus savupaprikajauhetta

1/2 punasipuli

tuoretta rosmariinia

1. Laita uuni kuumenemaan 250°C asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.

2. Siivilöi vehnäjauhot, tattarijauhot sekä suola suureen kulhoon. Lisää oliiviöljy ja vesi ohuena nauhana samalla käsin sekoittaen, kunnes taikina on karkeaa mutta silti koossapysyvää.

3. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä muutaman minuutin ajan, kunnes se tulee kimmoisaksi. Jätä taikina lepäämään alustalle ja valmistele sillä välin täytteet.

4. Leikkaa tai hienonna persikka ja punasipuli täytettä varten. Venytä tai kaulitse taikina niin suureksi pohjaksi kuin mahdollista rikkomatta sitä.

5. Levitä taikinan päälle parmesaanituorejuustoa, lisää parmesaanilastut ja persikkasuikaleet. Mausta flammkuchen savupaprikalla ja lisää pinnalle punasipuli ja rosmariininoksa.

6. Paista uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia taikinan paksuudesta riippuen. Varmista, että pohja on kypsä ennen kuin otat vuoan uunista. Nauti!

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
30 min
annosmäärä:
1