Crêpes Liekitys

Kokeile herkullista Crêpes Suzette reseptiä ja opi liekittämään appelsiiniohukaiset näyttävästi. Täydellinen valinta 45 minuutin nautinnolle 4-6 hengelle!

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl vettä

3 kpl kananmunia

1 rkl sokeria

1 1/2 dl maitoa

50 g sulatettua voita

voita paistamiseen

TÄYTE

75 g voita

1 dl tomusokeria

2 tl appelsiininkuoriraastetta

2 rkl appelsiinimehua

LIEKITTÄMISEEN

1/2 dl Cointreau-likööriä

Crêpes Suzette eli liekitetyt appelsiiniohukaiset. Liekittäminen tuo annokseen upeaa näyttävyyttä!

1. Sekoita jauhot ja vesi kunnes seos on tasaista. Erottele munan keltuaiset valkuaisista. Lisää taikinaan keltuaiset, sokeri, maito ja voi.

2. Vatkaa valkuaiset kunnes muodostuu vaahtoa, ja sekoita ne varovasti taikinaan nostellen. Vältä vispaamista ja kääntele ainekset sekaan käsin.

3. Kuumenna paistinpannu. Sulata pannulla voita ja paista erittäin ohuita lettuja.

4. Pehmitä voi ja yhdistä siihen sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle letulle ja taita ne neljännekseen. Lisää loppu appelsiinivoi pannulle tai uuninkestävään vuokaan (ei teflon) ja sulata miedolla lämmöllä. Kuumenna taitellut letut appelsiinivoissa, kunnes ne lämpenevät.

5. Kaada päälle likööri ja kuumenna hetki. Sytytä likööri palamaan ja ravistele pannua tai vuokaa, jotta likööri levittyy tasaisesti. Jatka ravistelua, jotta liekit palavat mahdollisimman pitkään ja alkoholi haihtuu. Jos liekitys tuntuu liian haastavalta, voit myös lämmittää likööriä pannulla 5 minuuttia alkoholipitoisuuden haihduttamiseksi ennen lettujen lisäämistä.

Valmistusa
ika: 45 min

Crepes Suzetten Taustat

Yksi ikoninen ranskalaisista jälkiruoista, Crepes Suzette, juontaa juurensa 1800-luvulle. Legenda kertoo, että tämä herkku syntyi vahingossa, kun eräs mestarikokki valmisti jälkiruokaa Walesin prinssille. Kun kastike yllättäen liekitettiin, se sai uuden, unohtumattoman maun, ja prinssi ehdotti nimeksi 'Suzette' erään paikallaolleen naisen kunniaksi. Nykyään tämä jälkiruoka on valloittanut makunystyrät ympäri maailmaa, ja se on täydellinen esimerkki ranskalaisen keittiön eleganssista.

Crepes Suzetten Valmistusohje

Crepes Suzetten valmistaminen on todellista taidetta, joka vaatii huolellisuutta ja korkealaatuisia ainesosia. Perinteisesti se tehdään ohuista ohukaisista, jotka upotetaan herkulliseen kastikkeeseen. Kastike valmistetaan voista, sokerista, appelsiinimehusta ja Grand Marnier -likööristä, ja se liekitetään varovaisesti, jotta saavutetaan jälkiruoan ainutlaatuinen aromi ja maku. Crepes ohjeen täydellinen hallinta on elintärkeää, jotta liekitys sujuu moitteettomasti ja luodaan oikeanlaiset makuvivahteet.

Crepes Suzetten Tarjoilu

Crepes Suzette on visuaalinen elämys, joka korostaa jälkiruoan hienostuneisuutta. Yleensä se tarjoillaan lämpimänä suoraan pannusta, jossa liekitys on tapahtunut. Annoksen voi koristella appelsiininkuorella tai tuoreilla hedelmillä, jotka lisäävät siihen viehätystä ja makua. Tämä crepes resepti on täydellinen päätös aterialle, ja se tarjoaa unohtumattoman makuelämyksen niin juhlissa kuin intiimeissä illallisissa. Liekitys tekee jälkiruoasta näyttävän, jättäen vieraasi sanattomiksi.

Viinisuosituksia Crepes Suzettelle

Crepes Suzette on intensiivinen ja tuoksuva jälkiruoka, joka ansaitsee täydellisesti valitun viinin makujaan täydentämään. Makeat valkoviinit, kuten Sauternes tai Tokaji, ovat erinomaisia valintoja, sillä niiden makeus ja hapokkuus tasapainottavat suzetten makeutta ja korostavat sen hedelmäisiä sävyjä. Samppanja tai raikas kuohuviini lisäävät jälkiruokaan pirteyttä ja kuohkeutta. Oikealla viinivalinnalla luot Suzettelle vieläkin ikimuistoisemman makuelämyksen.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
6