Crème Brûlée
Opi valmistamaan herkullinen creme brulee kotona. Seuraa yksinkertaista ohjetta ja nauti tästä klassisesta jälkiruoasta. Kokeile nyt ja hämmästy!
CREME BRÛLÉE
2 dl kuohukermaa
1 1/2dl maitoa
1 kpl vaniljatanko
4 keltuaista
3/4 dl sokeria
1 rkl kanelia
PINNALLE
½ dl fariinisokeria
1. Lämmitä uuni 165 asteeseen.
2. Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan kerma-maitoseoksen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi, ota sitten pois liedeltä ja anna jäähtyä jääkaapissa.
3. Erottele keltuaiset kananmunista ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon kaneli ja sokeri, ja vatkaa seos kevyeksi vaahdoksi.
4. Poista vaniljatanko kerma-maitoseoksesta ja yhdistä se keltuaisvaahtoon. Jaa lämmin seos neljään 2 dl:n annosvuokaan ja peitä ne foliolla.
5. Aseta peitetyt annosvuoat isoon uunivuokaan ja kaada uunivuokaan lämmintä vettä niin, että vesi yltää annosvuokien puoliväliin. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.
6. Ota annosvuoat pois vesihauteesta ja anna niiden jäähtyä. Ripottele päälle fariinisokeria ja paahda pinta nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa tai keittiöliekinheittimellä.
Valmistusaika
: 45 min