Cape Malay
"Valmista herkulliset Cape Malay -simpukoita mausteisella liemellä. Noudata helppoa reseptiämme ja tarjoa tuoreen leivän kera. Kokeile tänään!"
1 kg simpukoita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl tuoretta inkivääriä
½ punainen chili
oliiviöljyä
1 rkl curryjauhetta
½ tl juustokuminaa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl makeaa chutneyta
2 ½ dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
½ sitruunan kuori
2 rkl sitruunanmehua
1 ruukku korianteria
1. Pese simpukat huolellisesti juoksevan, kylmän veden alla, jotta saat ne puhtaiksi.
2. Poista rikkinäiset simpukat. Kopauta simpukoita, jotka ovat auki. Jos ne sulkeutuvat, ne ovat tuoreita. Jätä auki jääneet simpukat pois.
3. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna myös chili. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja lisää siihen sipulit, valkosipuli, inkivääri, chili, curryjauhe ja juustokumina. Kuullota hetken ajan. Sitten lisää valkoviini, chutney ja kerma. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
4. Anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten simpukat kattilaan. Peitä kattila kannella ja keitä simpukoita 2–3 minuuttia. Sekoita varovasti ja lisää lopuksi raastettua sitruunan kuorta ja sitruunamehua.
5. Anna maustua lämpimässä liemessä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Koristele annos korianterilla.
Tarjoa tuoreen leivän tai keitetyn riisin kera.
Vinkki! Hyvä perussääntö on, että simpukat ovat kypsiä, kun ne aukeavat. Simpukat, jotka eivät avaudu, tulisi jättää syömättä.
Suositeltu viini: Louise Mérus kirjasta: Mina smak
er från Kapstaden