Browniekakku Oreo

Valmista tämä suussa sulava Oreo browniekakku keksimuruilla ja valkosuklaalla. Helppo resepti, joka vie vain tunnin. Katso ohjeet ja leivo oma herkkusi tänään!

BROWNIEPOHJA

300 g tummaa suklaata

200 g leivontamargariinia

2 dl sokeria

4 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

5 murskattua Oreo–keksiä

TUOREJUUSTOKERROS

100g valkosuklaata

200g tuorejuustoa

2 kananmunaa

2 rkl maizenaa

5 murskattua Oreo -keksiä

2 dl kuohukermaa

50 g sulatettua tummaa suklaata

Oreo -keksejä koristeluun

1. Kuumenna uuni ennakkoon 180 asteeseen. Valmistele irtopohjavuoka vuoraamalla se leivinpaperilla ja voitele se.

2. Tee browniepohja. Sulata suklaa ja margariini mikronkes
tävässä astiassa, sekoitellen 30 sekunnin välein. Anna seo
ksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita sulanut suklaaseos voimakkaasti joukk
oon. Lisää vehnäjauhot ja Oreo-keksimurut varovasti taikinaan.

Levitä taikina valmiiksi vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

3. Valmista tuorejuustokerros. Sulata valkosuklaa joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa sulatettu suklaa ja tuorejuusto yhteen.

Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sitten sekaan kananmunat, maissitärkkelys sekä Oreo-keksimurut.

4. Kaada tuorejuustoseos osittain kypsän browniepohjan päälle ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia tai kunne
s tuorejuustokerros on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin poistat sen irtopohjavuoasta.

Tutustu Keksimurun Moninaisuuteen

Keksimuru on monikäyttöinen komponentti, joka on saavuttanut mainetta keittiöissä ympäri maailman. Se koostuu yleensä erilaisten keksien tai leivonnaisten muruista, ja sen käyttömahdollisuudet ovat erittäin laajat. Keksimuru voi rikastuttaa monia ruokalajeja lisäämällä makua ja tekstuuria. Erityisesti se on suosittu jälkiruoissa ja makeisissa, mutta yhtä lailla se lisää jännittävää vastakohtaa suolaisiin ruokiin. Keksimurun monipuolisuus tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon sekä kotikokeille että ammattilaisille.

Keksimurun Käyttötavat Ruoanlaitossa

Keksimuru tunnetaan sen lähes rajattomista käyttömahdollisuuksista ruoanlaitossa. Makeissa herkuissa keksimuru toimii mainiosti esimerkiksi browniekakun pohjana, tarjoillen rapean ja makean yhdistelmän pehmeälle täytteelle. Keksimuru voi myös toimia oreo suklaakakun tai muiden jälkiruokien kuorrutteena, jolloin se tuo annokseen lisää makua ja tekstuuria. Suolaisissa ruoissa keksimuru voi olla osa leivitystä, joka antaa ruoalle uudenlaisen rakenteen ja mielenkiintoisen makuprofiilin. Salaateissa tai keitoissa keksimuru voi toimia viimeistelevänä elementtinä, tuoden lisää makua ja rakennetta.

Keksimuru ja Sen Vaikutus Terveydelle

Vaikka keksimuru ei ehkä heti tule mieleen keskusteltaessa terveellisestä ravinnosta, sen terveysvaikutukset voivat riippua valmistustavasta ja käytetyistä aineksista. Täysjyväviljasta tehty keksimuru voi tarjota kuitua, joka on tärkeää ruoansulatukselle. Mikäli keksimuru sisältää pähkinöitä tai siemeniä, se voi tarjota myös terveellisiä rasvoja ja proteiineja. On kuitenkin hyvä huomioida, että keksimuru saattaa sisältää runsaasti sokeria ja rasvaa, joten sen kulutusta tulisi tasapainottaa muiden terveellisten ainesten kanssa.

Keksimurun Valmistaminen Kotona

Itse tehty keksimuru on helppo ja nopea valmistaa kotona. Tarvitset vain valitsemasi keksit, jotka voit murskata käsin tai tehosekoittimella halutun karkeuden saavuttamiseksi. Voit lisätä keksimuruun sokeria tai mausteita, kuten kanelia, saadaksesi lisämakua. Säilytä keksimuru ilmatiiviissä astiassa, jotta se säilyy rapeana pidempään. Itse valmistetun keksimurun etuina ovat sen maku- ja ainesosahallinta, jolloin voit luoda juuri sinun makuusi sopivia yhdistelmiä. Keksimuru on loistava lisä monenlaisiin ruokiin, ja sen valmistaminen tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uusia reseptejä, kuten brownie kakkuja tai oreo kakku reseptejä.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
14