Bombay Perunat
Kokeile herkullista bombayn perunat -reseptiä, joka valmistuu vain 25 minuutissa. Nauti ranskankerman tai jogurtin kera. Valmista jo tänään!
2 cm pala inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
2 kypsää tomaattia
600g kypsiä, kuorellisia perunoita
öljyä paistamiseen
1 tl jeeraa (kuminaa)
1 tl kurkumaa
1 tl garam masala
1 nippu kevätsipuleita
1 punainen, makea chili
tuoretta korianteria
ranskankermaa tai jogurttia tarjoiluun
1. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Kuutioi tomaatit ja murskaa nämä ainekset morttelissa tasaiseksi tahnaksi. Laita sivuun odottamaan.
2. Leikkaa perunat isoiksi paloiksi.
3. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä suuressa paistinpannussa. Lisää perunat ja paista niitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita, käännellen välillä. Lisää kuivat mausteet paistamisen loppuvaiheessa ja ota pannu pois liedeltä, kun mausteet alkavat tuoksua voimakkaasti.
4. Pilko kevätsipulit ja chili etukäteen samalla, kun perunat paistuvat.
5. Kun olet ottanut pannun pois liedeltä, lisää perunoiden joukkoon pilkotut tuoreet ainekset sekä tomaattitahna ja kypsennä seosta kevyesti jälkilämmöllä 4-5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele annos tuoreella korianterilla ja tarjoile ranskankerman tai jogurtin kera.
Valmistusaika
: 25 min.