Bataattipaistos

"Luo herkullinen bataattipaistos vaahtokarkeilla kruunattuna. Seuraa helppoa reseptiä ja valmista makuelämys, joka täydentää juhlapöytääsi. Kokeile jo tänään!"

5 keskikokoista bataattia
80 g kuutioitua voita
1 rosmariinin tai salvian oksa
ripaus suolaa
4 salottisipulia
3 dl kermaa
2 kananmunaa
80 g parmesaaniraastetta
1 sitruunan kuori ja mehu
1 pussi minivaahtokarkkeja

1. Laita uuni lämpenemään 180 °C asteeseen.

2. Halkaise bataatit pitkittäin ja aseta ne uunipellille. Pistele kuoriin reikiä haarukalla tai juuresveitsellä, ja paahda uunin ylätasolla noin 50 minuuttia. Kun bataatit ovat pehmenneet, ota pelti uunista ja anna niiden jäähtyä. Nosta uunin lämpötila 200 °C asteeseen.

3. Kun bataatit kypsyvät uunissa, sulata voi laakeassa kattilassa keskilämpötilalla ja lisää joukkoon yrtit. Kun voi alkaa kuplia ja muuttuu ruskehtavaksi, poista kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä. Poista yrtit sulasta, kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, sillä niiden maku on jo tarttunut voihin. Mausta suolalla ja kaada puolet yrttivoista erilliseen astiaan myöhempää käyttöä varten.

4. Kuori ja hienonna salottisipulit. Lisää sipulit kattilaan jäljellä olevan yrttivoin kanssa ja lämmitä varovasti. Älä anna sipulien ruskistua, vaan kypsennä niitä kevyesti jatkuvasti sekoittaen, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon kerma, kiehauta ja anna jäähtyä hetki.

5. Koverra bataattien sisus lusikalla ja lisää se sipuli-kermaseokseen kattilaan. Sekoita ja murskaa bataattimassaa lusikalla samalla, kun lisäät bataattia kattilaan. Lisää loput yrttivoista sekaan yhtenäisen koostumuksen saavuttamiseksi. Tarvittaessa käytä sauvasekoitinta tai sähkövatkainta. Sekoita, jotta seos jäähtyy nopeammin.

6. Lisää seokseen kananmunat, parmesaani sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kaada massa uunivuokaan, tasoita pinta ja kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ripottele pinnalle suolaa.

7. Asettele vaahtokarkit bataattivuoan pinnalle ja jatka paistamista uunissa vielä 15 minuuttia.

Anna ruoan jäähtyä huoneenlämmössä 10 minuuttia ja tarjoile esimerkiksi herkullisen kalkkunarullan tai salaatin kera.

Valmistusaika: 1,5 tuntiaAn
nosmäärä: 4-5 henkilöä

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
90 min
annosmäärä:
5