Bataattilaatikko

Valmista maukas bataattilaatikko helposti! Seuraa ohjeita ja nauti täyteläisestä makuelämyksestä. Valmistusaika vain 2 tuntia. Kokeile nyt!

1,5 kg bataatteja

3 dl ruokakermaa

2,5 rkl korppujauhoja

1 muna

0,5 dl siirappia

100 g voisulaa

1 tl suolaa

ripaus kanelia

0,5 tl jauhettua muskottipähkinää

1. Yhdistä korppujauhot ja kerma, jotta korppujauhot saavat turvota. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita.

2. Kuori ja leikkaa bataatit kuutioiksi. Keitä ne kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Valuta keitinvesi pois bataateista ja muusaa ne perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon voi, munat, kermaseos ja mausteet, ja sekoita huolellisesti.

4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia. Kiertoilmauunissa 150°C riittää.

Halutessasi voit koristella pähkinärouheella ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 2hAnnosmäärä: 8-10

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
120 min
annosmäärä:
10