Banaanipopit Taivas

Opi tekemään herkullisia banaanipoppeja pähkinärouheella vain 25 minuutissa! Täydellinen herkku sellaisenaan tai jäätelöannoksen koristeena. Kokeile reseptiä tänään!

3 kypsää banaania
1 dl kaakaovoita
100 g tummaa suklaata
1 dl raastettua kookoslastua
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 dl rouhittuja sekapähkinöitä tai keksinmuruja

1. Valmistele banaanipopit kuorimalla ja leikkaamalla kypsät banaanit isoiksi paloiksi, noin neljään osaan per banaani.

2. Pistä jokaisen banaanipalan keskelle hammastikku ja laita palat pakastimeen vähintään 15 minuutiksi.

3. Sulata kaakaovoi ja suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita, kunnes saat tasaisen seoksen, mutta älä anna suklaan kiehua.

4. Kun suklaa alkaa kiehua, siirrä kattila pois liedeltä. Anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi sekoittaen välillä, jotta pinnalle ei muodostu kalvoa.

5. Sillä aikaa murskaa pähkinät ja aseta ne joko yhteen isoon tai useampaan pieneen astiaan.

6. Ota banaanit ulos pakastimesta ja kasta ne sulatettuun suklaaseen. Käytä lusikkaa auttamaan suklaan levittämisessä koko banaanin pinnalle, mukaan lukien hammastikun puoli.

7. Jos banaanit ovat tarpeeksi jääkylmiä, suklaa jähmettyy nopeasti niiden ympärille. Mikäli suklaa ei tartu kunnolla, laita banaanit takaisin pakastimeen hetkeksi.

8. Kun jokainen banaanipala on kuorrutettu suklaalla, pyöritä se heti pähkinärouheessa ja aseta tarjoiluastiaan. Toista tämä jokaisen palan kohdalla.

Tarjoile nämä pähkinäiset banaanipopit joko sellaisenaan tai koristeena jäätelöannoksissa.Valmistusaika: 25 minAnnosmäärä: 4-6Erikoistyövälineet: hammastikkuja

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
25 min
annosmäärä:
6