Banaanileipä Mustikoilla
Kokeile tätä helppoa banaanileipä reseptiä täyteläisellä mustikka banoffee twistillä. Valmista herkullinen vuokaleipä tuoreiden mustikoiden kera. Leipomisen ilo alkaa nyt!
3 kypsää banaania
2 munaa
2 rkl margariinia
1 ½ dl piimää tai kefiiriä
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 dl mustikoita
1. Kuumenna uuni 190 asteeseen ja voitele valmiiksi leipävuoka.
2. Muussaa banaanit joko haarukalla tai sähkövatkaimen avulla suoraan sekoitusastiaan. Lisää sekaan munat, pehmeä margariini ja piimä, ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita huolellisesti. Lisää mustikat varovasti nostellen, jotta taikina ei värjäydy liikaa. Kaada valmis taikina voideltuun leipävuokaan.
3. Kypsennä mustikka-banaanileipää uunin alimmalla tasolla noin 30-45 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. Seuraa kypsymistä loppupuolella ja laske lämpötilaa tarvittaessa. Anna jäähtyä hieman ja kumoa sitten tarjoiluastialle. Tarjoa jäähtyneenä tuoreiden mustikoiden kanssa.
Valmistusaika: 45 minuutt
iaYksi vuokaleipä