Villisikapata Resepti

Kokeile maukasta villisikapataa, joka on täynnä riistan makua! Valmista herkullinen ateria 45 minuutissa ja tarjoile perunamuusin kera. Aloita kokkaaminen nyt!

VILLISIKAPATA:

300 g villisian sisäfilee

70 g pekonia

2 rkl voita

laakerinlehtiä

PUOLUKKATWISTI:

5 dl tummaa naudan lientä

5 dl punaviinikastikepohjaa

3 dl puolukoita

2 palaa tumma suklaata

suolaa ja pippuria

Villisian liha on vähärasvaista ja muistuttaa maultaan riistaa!

Valmista villisikapata:1. Leikkaa villisian filee 2×2 cm kokoisiksi kuutioiksi.

2. Leikkaa pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista sekä villisian kuutiot että pekoni kauniin ruskeiksi pienessä voinokareessa isossa paistokattilassa.

3. Siirrä paistetut lihat sivuun ja peitä ne foliolla.

Valmista kastike:1. Samassa kattilassa, jossa paistoit lihat, kiehauta tumma naudanliemi ja punaviinikastikepohja. Anna kiehua voimakkaasti noin 5 minuuttia, ilman kantta, jotta liemi tiivistyy.

2. Vähennä lämpöä keskitasolle ja lisää puolukat sekä lihat kattilaan. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää lopuksi mausteet ja suklaa. Tarkista maku ja lisää suklaata tarvittaessa.

Tarjoile kuumana perunamuusin tai paistinperunoiden kera.

Valmistusaika: 45 minuuttia.Annos kahdelle.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
2