Villisikapata Resepti
Kokeile maukasta villisikapataa, joka on täynnä riistan makua! Valmista herkullinen ateria 45 minuutissa ja tarjoile perunamuusin kera. Aloita kokkaaminen nyt!
VILLISIKAPATA:
300 g villisian sisäfilee
70 g pekonia
2 rkl voita
laakerinlehtiä
PUOLUKKATWISTI:
5 dl tummaa naudan lientä
5 dl punaviinikastikepohjaa
3 dl puolukoita
2 palaa tumma suklaata
suolaa ja pippuria
Villisian liha on vähärasvaista ja muistuttaa maultaan riistaa!
Valmista villisikapata:1. Leikkaa villisian filee 2×2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
2. Leikkaa pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista sekä villisian kuutiot että pekoni kauniin ruskeiksi pienessä voinokareessa isossa paistokattilassa.
3. Siirrä paistetut lihat sivuun ja peitä ne foliolla.
Valmista kastike:1. Samassa kattilassa, jossa paistoit lihat, kiehauta tumma naudanliemi ja punaviinikastikepohja. Anna kiehua voimakkaasti noin 5 minuuttia, ilman kantta, jotta liemi tiivistyy.
2. Vähennä lämpöä keskitasolle ja lisää puolukat sekä lihat kattilaan. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää lopuksi mausteet ja suklaa. Tarkista maku ja lisää suklaata tarvittaessa.
Tarjoile kuumana perunamuusin tai paistinperunoiden kera.
Valmistusaika: 45 minuuttia.Annos kahdelle.