Vaniljakääretorttu

Kokeile tätä herkullista vaniljakääretortun reseptiä, joka täytetään aprikoosimarmeladilla ja kanelilla. Valmistuu vain 45 minuutissa!

5 dl maitoa

50 g hiivaa

3 keltuaista

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

1 kg vehnäjauhoja

200 g voita

TÄYTE:

paistinkestävää aprikoosimarmeladia

vaniljasokeria ja kanelia

1. Lämmitä uuni 200°C asteesee
n
.

2. Tee taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon keltuaiset (käytä valkuaisia
pullan ja piparkakkujen kuorruttamiseen), sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista.

Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vähitellen lisää jauhoja samalla taikinaa vaivaten. Sekoita taikinaan lopuksi pehmeä voi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota, kunnes se on kaksinkertainen.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat ohuiksi levyiksi. Levitä levylle paistonkestävää aprikoosimarmeladia ja ripottele päälle vaniljasokeria ja kanelia. Rullaa levy kääretortun tavoin ja leikkaa 2-3 sentin paksuisiksi paloiksi.

4. Anna palojen kohota 20 minuuttia ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele palat keltuaisella.

5. Paista uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Jos bostonhyrrät eivät ole vielä kypsiä, alenna loppuvaiheessa lämpötilaa ja pidennä paistoaikaa.

Koristele esimerkiksi tomusokerikuorrutuksella tai tomuso
kerilla ja tarjoile huoneenlämpöisinä.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
5