Uunilohi Foliossa
Opi valmistamaan täydellinen kokonainen lohi uunissa foliossa suolakuoren alla. Herkullinen ja mehevä uunilohi tarjoaa maukkaan elämyksen! Kokeile nyt ja ilahduta perheesi!
Suolakala:
n. 2 kg kokonainen kirjolohi perattuna
½ fenkoli
½ sitruuna
2 kg karkeaa merisuolaa
alumiinifoliota
Kermaviilikastike:
1tlk(200 g) kermaviiliä
1 ruukku sitruunamelissaa hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
Kala kypsyy suolakuoren alla meheväksi!
1. Huuhtele kala ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Pilko fenkoli hienoksi ja viipaloi sitruuna. Täytä kalan vatsa fenkolilla ja sitruunaviipaleilla.
2. Tee foliosta soikea alusta pellille. Ripottele folion keskiosaan noin 2 cm:n kerros merisuolaa ja aseta kala suolan päälle. Levitä kalan pinnalle vielä noin 2 cm:n kerros suolaa. Paina folio tiiviisti kalan ympärille, jotta suola peittää myös kalan kyljet. Varmista, että kala peittyy kokonaan suolan alle. Ripottele suolan päälle vähän vettä, jotta suola kovettuu helpommin kuoreksi.
3. Paista kalaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia/kilo. Ota kala pois uunista ja anna sen vetäytyä suolakuoren alla noin 15 minuuttia.
4. Poista suolakuori varovasti kalasta, jotta kalan nahka säilyy ehjänä. Siirrä kala tarjoiluvadille ja irrota nahka.
5. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen.
Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
Annosmäärä: 8Valmistusaika: 1h