Uunilohi Foliossa

Opi valmistamaan täydellinen kokonainen lohi uunissa foliossa suolakuoren alla. Herkullinen ja mehevä uunilohi tarjoaa maukkaan elämyksen! Kokeile nyt ja ilahduta perheesi!

Suolakala:

n. 2 kg kokonainen kirjolohi perattuna

½ fenkoli

½ sitruuna

2 kg karkeaa merisuolaa

alumiinifoliota

Kermaviilikastike:

1tlk(200 g) kermaviiliä

1 ruukku sitruunamelissaa hienonnettuna

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

Kala kypsyy suolakuoren alla meheväksi!

1. Huuhtele kala ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Pilko fenkoli hienoksi ja viipaloi sitruuna. Täytä kalan vatsa fenkolilla ja sitruunaviipaleilla.

2. Tee foliosta soikea alusta pellille. Ripottele folion keskiosaan noin 2 cm:n kerros merisuolaa ja aseta kala suolan päälle. Levitä kalan pinnalle vielä noin 2 cm:n kerros suolaa. Paina folio tiiviisti kalan ympärille, jotta suola peittää myös kalan kyljet. Varmista, että kala peittyy kokonaan suolan alle. Ripottele suolan päälle vähän vettä, jotta suola kovettuu helpommin kuoreksi.

3. Paista kalaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia/kilo. Ota kala pois uunista ja anna sen vetäytyä suolakuoren alla noin 15 minuuttia.

4. Poista suolakuori varovasti kalasta, jotta kalan nahka säilyy ehjänä. Siirrä kala tarjoiluvadille ja irrota nahka.

5. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Annosmäärä: 8Valmistusaika: 1h

Valmistelut uunilohelleUunissa kypsennetty kokonainen lohi on mutkaton ja herkullinen tapa nauttia kalasta. Alkuun on hyvä varmistaa, että kaikki tarvittava on käsillä. Tarvitset lohta, foliota, sitruunaa, tilliä ja muita mausteita. Pese kala hyvin ja taputtele kuivaksi. Kokonainen uunilohi on erinomainen ratkaisu yhteisiin hetkiin perheen tai ystävien kesken.

Lohen lajittelu ja maustaminenLohen maustaminen on olennainen osa herkullisen maun saavuttamiseksi. Tee kalan pintaan muutamia viiltoja, jotta mausteet imeytyvät kunnolla. Sekoita suola, pippuri ja tilli pienessä kulhossa ja hiero ne lohen pintaan ja viiltoihin. Lisää lohen sisään sitruunaviipaleet ja tillin oksat. Uunilohi kokonaisena kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehunsa. Tarkista, että kala on valmis menemään uuniin.

Uunissa kypsennysvaiheetKuumenna uuni 180 asteeseen. Kun se lämpenee, valmistele folio. Ota riittävä pala foliota ja aseta lohi sen päälle. Pakkaa kala tiiviisti folioon varmistaen, ettei mikään alue jää avoimeksi. Kokonainen lohi uunissa foliossa kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehukkuuden. Aseta foliopaketti uunipellille ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia, riippuen lohen koosta. Anna kalan levätä hetki uunista ottamisen jälkeen ennen folion avaamista, jotta se on mehevä ja herkullinen.

Tarjoilu ja esillepanoKun kokonainen lohi uunissa on kypsynyt, on tarjoilun aika. Avaa folio varovasti ja siirrä lohi tarjoilualustalle. Koristele sitruunaviipaleilla ja tillillä, antamaan raikasta ilmettä. Lohen rinnalle sopii hyvin kevyt salaatti, paahdetut perunat tai vihreät pavut. Kokonainen uunilohi on myös loistava vaihtoehto buffet-pöytään, sillä se on helppo jakaa. Toivottavasti nautit tästä herkullisesta ateriasta yhdessä läheistesi kanssa!

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
8