Tillinsiemen Graavisilkettä
Valmista helposti herkullinen graavitaimen tillinsiemenillä. Täydellinen valinta arkeen ja juhlaan! Kokeile reseptiä ja luo makuelämys jo tänään.
800 g taimenfileetä
2 rkl fenkolinsiemeniä
2 rkl tillinsiemeniä
500 g suolaa
200 g sokeria
1 sitruunan kuori
200 g kermaviiliä
1 tl suolaa
tuoretta tilliä
Paras perinteinen graavitaimen syntyy sokerisuolaamalla!
Graavitaimen on helpompi valmistaa kuin uskotkaan, ja se on täydellinen valinta sekä arkeen että juhlaan!
1. Paahda fenkolin- ja tillinsiemenet kevyesti paistinpannulla.
2. Mittaa astiaan suola ja sokeri, ja raasta joukkoon sitruunan kuori. Sekoita mukaan jäähtyneet fenkolin- ja tillinsiemenet.
3. Levitä uunivuokaan pohjalle puolet suolasokeri-seoksesta. Poista nahka taimenfileestä ja aseta filee suolapedille. Ripottele loput suolaseoksesta tasaisesti fileen päälle. Peitä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
4. Vuoraa siivilä suodatinpaperilla tai puhtaalla kangasharsolla ja kaada kermaviili siivilään. Aseta siivilä astian päälle ja anna kermaviilin valua.
5. Nosta taimen file pois suolasta ja huuhtele se kylmän veden alla.
6. Siirrä valutettu kermaviili astiaan ja mausta suolalla sekä halutessasi hienonnetulla tuoreella tillillä.
Koristele annos silputulla tillillä ja tarjoile kermaviilin kera, esimerkiksi ruisleivän päällä.
Valmistusaik
a: 45 min