Sitruunalohi Uunissa

Valmista mehevä ja maukas sitruunalohi uunissa vain 30 minuutissa. Seuraa helppoa reseptiä ja nauti herkullisista lohipaloista sitruunan ja salvian kera. Tutustu ohjeisiin nyt!

600 g lohifileetä

1 tl suolaa

valkopippuria

2 dl Crème fraîchea

½ sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 tl dijonsinappia

1 tl salviaa

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Paloittele lohi neljäksi annospalaksi ja aseta ne uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Yhdistä creme fraicheen raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, sinappi ja salvia. Levitä tämä seos lohipalojen päälle.

4. Paista lohta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Valmistusaika
: 30 min

Sitruunalohen viehätys

Helppo sitruunalohi uunissa on maukas ja yksinkertainen ateria, joka toimii erinomaisesti niin arkipäivän kiireissä kuin erityistilaisuuksissa. Tämä herkullinen ruoka yhdistää lohen miedon maun ja sitruunan raikkaan aromin, tarjoten ainutlaatuisen makunautinnon. Helppo sitruunalohi uunissa on suosittu erityisesti sen vaivattoman valmistustavan ja terveellisten ainesosiensa ansiosta. Lohi on tunnetusti yksi terveellisimmistä kaloista, ja sen maustaminen sitruunalla tuo lohen hienoimmat maut esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Valmistautuminen

Ennen helpon sitruunalohi uunissa -aterian valmistusta on oleellista valita laadukas, tuore lohifilee. Tuoreus varmistaa parhaan mahdollisen maun ja koostumuksen. Aloita huuhtelemalla lohi huolellisesti ja kuivaa se varovaisesti. Sitruunan mehevyyttä ja raikkautta kannattaa hyödyntää puristamalla tuoretta sitruunamehua lohifileen päälle ja antamalla sen maustua hetken. Sitruunalohi uunissa tarvitsee oikean mausteseoksen, joka koostuu suolasta, pippurista ja yrteistä, kuten tillistä tai persiljasta, korostaen ruoan tasapainoista makua.

Uunikypsennys

Sitruunalohen kypsennyksessä uunissa on tärkeää kiinnittää huomiota oikeaan lämpötilaan ja ajastukseen. Aseta uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kun lohi on maustettu, aseta se uunipellille nahkapuoli alaspäin. Helppo sitruunalohi uunissa kypsyy noin 15-20 minuutissa, lohifileen paksuudesta riippuen. Tarkista, että kala kypsyy tasaisesti; kalan liha on täydellisen kypsää, kun se on läpikuultavaa ja haarukalla helposti murenevaa. Lisämaun saamiseksi voit peittää lohen kevyesti foliolla kypsennyksen ajaksi estääksesi sitä kuivumasta ja säilyttääksesi kosteuden.

Tarjoiluvinkit

Kun sitruunalohi uunissa on valmis, on aika miettiä tarjoilua. Tyylikäs vaihtoehto on asetella lohifilee kauniisti lautaselle ja koristella tuoreilla yrteillä sekä sitruunaviipaleilla. Helppo sitruunalohi uunissa sopii erinomaisesti esimerkiksi paahdettujen perunoiden tai kevyen vihreän salaatin kanssa. Tämä yhdistelmä korostaa lohen ja sitruunan makuja täydellisesti. Voit myös kokeilla erilaisia kastikkeita, kuten kermaviili- tai jogurttipohjaisia kastikkeita, joiden maku täydentää lohta mainiosti.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
30 min
annosmäärä:
4