Sinappisilakat Resepti

Kokeile uunissa paistettuja sinappisilakoita - nopea ja maukas annos, joka sopii juhlahetkiin tai arkeen. Valmista helposti ja nauti herkullisista mauista tänään!

600 g silakkafileitä

4 rkl dijonsinappia

1 tl suolaa

½ dl tilliä silputtuna

Marinadi

1 dl sokeria

2 dl vettä

10 kokonaista maustepippuria

2 laakerinlehteä

1 dl väkiviinaetikkaa

1. Poista silakkafileistä selkäevä. Voitele matala uunivuoka, johon silakkarullat sopivat yhdeksi kerrokseksi.

2. Aseta fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Sivele niiden pinnalle sinappia. Ripottele suola ja tillisilppu fileiden päälle. Kääri fileet pyrstöstä alkaen rullalle ja asettele ne tiiviisti vierekkäin vuokaan. Paista rullia uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

3. Laita kattilaan sokeri, vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kiehauta seosta, sekoittaen. Lisää joukkoon etikka.

4. Leikkaa suuremmat silakkarullat puoliksi. Aseta kaikki rullat siten, että kierre jää ylöspäin. Kaada päälle etikkaliemi. Peitä vuoka ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

5. Kuori ja viipaloi punasipuli. Nosta maustuneet silakkarullat tarjoiluastiaan. Koristele punasipuliviipaleilla ja tillillä.

Annosmäärä: 6-8

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
15 min
annosmäärä:
8