Sillisalaatti Herkku

Valmista maukas sillisalaatti kermaviilillä ja pikkelöidyllä sipulilla. Helppo resepti täynnä makua, valmis noin puolessatoista tunnissa. Kokeile nyt!

Salaatti:

100 g marinoitua silliä

200 g uutta perunaa, keitettynä ja kuutioituna

2 kpl kananmunia, kovaksi keitettynä

1dl Creme Fraichea

Pieni nippu persiljaa tai tilliä

Pikkelöity punasipuli:

1 punasipuli, leikattuna renkaiksi

1 dl väkiviinaetikkaa

2 dl vettä

1 rlk suolaa

1 rlk sokeria

1. Kieha
uta kattilas
sa etik
ka, vesi, suo
la ja sokeri.

2. Halutessasi voit lisätä liemeen myös laak
erinlehden j
a muutaman valkopippurin.

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää j
oukkoon sipuli.

Maukasta pikkelöityä keltasipulia: ohje ja valmistus

Pikkelöity keltasipuli tuo herkullista makua moniin ruokiin, ja sen tekeminen kotona on yllättävän vaivatonta. Aloita kuorimalla keltasipulit ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi. Luo etikkapohjainen liemi sekoittamalla valkoviinietikkaa, sokeria, suolaa ja mausteita, kuten laakerinlehtiä sekä pippuria. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada tämä kuuma liemi sipuliviipaleiden päälle. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöön ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Pikkelöity keltasipuli on valmista muutaman tunnin kuluttua, mutta maku on parhaimmillaan muutamien päivien jälkeen. Jääkaapissa pikkelöity keltasipuli säilyy viikkoja, joten suosittelemme tekemään kerralla isomman erän.

Pikkelöity keltasipuli ja sen terveyshyödyt

Pikkelöity keltasipuli ei ole vain maukas, vaan se tarjoaa myös terveyshyötyjä. Keltasipulit ovat täynnä antioksidantteja ja C-vitamiinia, jotka vahvistavat immuunijärjestelmää ja torjuvat tulehduksia. Pikkelöintiprosessi pidentää sipulin säilyvyyttä ja voi myös tehostaa sen ravintoaineiden imeytymistä. Etikkapohjaisen liemen ansiosta pikkelöity keltasipuli voi edistää ruoansulatusta ja edistää suoliston bakteeritasapainoa. Nämä ominaisuudet tekevät siitä mainion lisän terveyttä edistävässä sillisalaatissa tai punasipulisalaatissa.

Pikkelöity keltasipuli: monipuoliset käyttötavat

Pikkelöity keltasipuli on monikäyttöinen herkku, joka sopii erinomaisesti monenlaisiin ruokiin. Se antaa raikasta ja hapokasta makua esimerkiksi burgereihin, tacoihin, voileipiin ja jopa sillisalaattiin kermaviilin kanssa. Salaateissa pikkelöity keltasipuli lisää mukavaa rapeutta ja korostaa muiden ainesten makua. Kokeile sitä myös suomalaisissa perinneruoissa, kuten karjalanpaistissa tai loimulohta. Sen intensiivinen maku tasapainottaa hyvin rasvaisempia ruokia, tehden niistä kevyemmän tuntuisia. Pikkelöity keltasipuli on oiva lisä keittiöön, joka nostaa arkisetkin ateriat uusiin ulottuvuuksiin.

Viinin valinta pikkelöidyn keltasipulin kanssa

Pikkelöity keltasipuli voi olla haasteellinen yhdistää viinin kanssa voimakkaan makunsa vuoksi, mutta oikea viinivalinta voi luoda upean makuyhdistelmän. Kevyet ja hedelmäiset valkoviinit, kuten Riesling tai Sauvignon Blanc, sopivat hyvin pikkelöidyn keltasipulin seuraksi. Näiden viinien hapokkuus täydentää sipulin makua ja korostaa sen hienoja vivahteita. Myös roseviinit voivat olla mainio valinta, sillä niiden marjainen maku pehmentää sipulin happamuutta. Mikäli punaviinit ovat mieleesi, suositeltavaa on valita kevyt ja matalahappoinen viini, kuten Pinot Noir, jotta sipulin maku pääsee esille. Erilaisia viinipareja kokeilemalla löydät varmasti omat suosikkisi pikkelöidyn sipulin kanssa.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
20 min
annosmäärä:
4