Silakkapihvit Uunissa

Valmista parhaat silakkapihvit uunissa herkullisella yrttitäytteellä. Helppo ohje rapeisiin silakkapihveihin, valmiina alle 35 minuutissa! Kokeile nyt!

600 g silakkafileitä

1 dl ruisjauhoja

suolaa & valkopippuria

voita paistamiseen

TÄYTE

1/2 puntti ruohosipulia

1/2 puntti tilliä

50 g huoneenlämpöistä voita

Rapeaksi paistetut silakkapihvit ovat herkullisia ympäri vuoden!

1. Ripottele ruisjauhoja leivinpaperin päälle. Laita silakkafileet jauhojen päälle siten, että nahkapuoli on alaspäin.

2. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.

3. Tee täyte: Silppua yrtit hienoksi. Sekoita hienonnetut yrtit pehmeän voin kanssa. Levitä täytettä joka toiselle fileelle ja aseta toinen filee päälle kuin kanneksi.

4. Paista pannulla voissa kunnes pihvit ovat rapeita ja kullanruskeita molemmin puolin tai paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoa rapeat silakkapihvit esimerkiksi perunamuusin kera.

Valmistusaika
: 35 min

Tutustu uunissa paistettujen täytettyjen silakkapihvien herkulliseen maailmaan

Uunissa valmistettavat täytetyt silakkapihvit ovat suomalaisen keittiön klassikko, joka yhdistää maukkaat ja ravitsevat elementit arjen aterioihin. Silakka on pitkään ollut osa suomalaisen keittiön ydintä, ja uunissa täyttäen sen hienostuneet aromit tulevat kauniisti esille. Nopeasti ja vaivattomasti valmistuvat täytetyt silakkapihvit uunissa houkuttelevat monia kiireisiä kotikokkeja. Tämä ruokalaji tuo yhteen perinteikkyyden ja modernin valmistustavan, mikä tekee siitä monikäyttöisen ja maistuvan kaikille sukupolville.

Vinkkejä täytettyjen silakkapihvien valmisteluun

Jotta täytetyt silakkapihvit uunissa onnistuvat täydellisesti, vaaditaan tarkkaa valmistelutyötä. Valitse ensiksi tuoreet ja korkealaatuiset silakkafileet, sillä ne vaikuttavat suoraan makuun ja koostumukseen. Puhdista kalat perusteellisesti ja poista huolellisesti ruodot ja nahka ennen kuin täytät ne. Täytteeksi sopivat erinomaisesti yrtit, kuten tilli ja persilja, sekä sitruunamehu tuomaan raikkautta ja happamuutta. Maustamisessa suola ja pippuri tehostavat kalan luonnollista makua. Uunissa paistetut täytetyt silakkapihvit saavat näin arvoisensa makumaailman.

Uunissa paistamisen niksit

Täytettyjen silakkapihvien kypsennys uunissa alkaa oikean lämpötilan asettamisesta. Sopiva lämpötila on noin 180 astetta, joka takaa tasaisen kypsymisen ilman kuivumista. Kypsennysaika riippuu pihvien koosta ja uunin tehosta, mutta noin 20-25 minuuttia on hyvänä ohjeena. Leivinpaperin tai voidellun uunivuoan käyttö estää pihvien tarttumisen ja säilyttää niiden kauniin muodon. Uunissa paistetut täytetyt silakkapihvit saavat kauniin kullankeltaisen pinnan, kun ne ovat kypsiä ja valmiita tarjoiltavaksi.

Täytettyjen silakkapihvien tarjoiluvinkit

Uunissa valmistetut täytetyt silakkapihvit sopivat monenlaisten lisukkeiden kanssa nautittaviksi. Perinteinen tarjoilutapa on keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera, mikä tuo annokseen täyteläisyyttä ja korostaa silakoiden makua. Myös raikas vihersalaatti ja sitruunaviipaleet tuovat annokseen keveyttä ja kirkkautta. Kokeile myös erilaisia kastikkeita, kuten tilli- tai sinappikastiketta, jotka antavat aterialle uusia vivahteita. Täytetyt silakkapihvit uunissa antavat loputtomia mahdollisuuksia erilaisille makuyhdistelmille, joten rohkeasti kokeilemalla löydät omat suosikkilisukkeesi.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
35 min
annosmäärä:
4