Silakkapatonki

Kokeile helppoa reseptiä: silakat pannulla rapeiksi ja tarjoile esipaistetun patongin kanssa. Valmista herkullinen ateria vain 20 minuutissa. Aloita kokkaaminen nyt!

1 esipaistettu patonki

TÄYTE:

1 rkl öljyä

1 kpl fenkolia

2 kpl valkosipulinkynttä

2 dl rusinoita

1/2 dl omenaviinietikkaa

1 tl suolaa

SILAKAT:

200 g silakkafileitä

3 dl vehnäjauhoja

suolaa ja mustapippuria

öljyä ja voita paistamiseen

Lämmitä esipaistettu patonki uunissa pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja
leikkaa annospaloiksi.

Valmista täyte näin:1. Poista uloimmat lehdet ja kova kanta fenkolista. Viipaloi se ohuiksi siivuiksi.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli.

3. Kuumenna öljy pannulla, ja kuullota fenkolinsiivuja sekä valkosipulia. Lisää rusinat, omenaviinietikka ja suola, ja hauduta seosta noin 5 minuuttia.

Silakoiden valmistus:1. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla, ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista fileet öljy-voi seoksessa paistinpannulla kypsiksi molemmin puolin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos paistopinta ei ole tarpeeksi rapea, nosta lämpötilaa hieman.

2. Asettele paistetut silakat tarjoiluvadille patonkipalojen päälle ja annostele rusina-fenkoliseosta noin lusikallinen jokaisen silakan päälle.

Viimeistele tarjoilu lehtipersiljalla tai oliiveilla makusi mukaan.

Valmistusaika: 20 min.Neljä annosta.

Alkuasetelma

Esipaistettu patonki on sekä monikäyttöinen että kätevä leipä, joka sopii erinomaisesti monenlaisiin tilanteisiin. Sen valmiiksi paistettu muoto tekee siitä mainion valinnan kiireisille päiville, kun haluat nauttia nopeasti herkullisesta leivästä. Esipaistettu patonki säästää keittiössä aikaa ja tuo silti mukanaan tuoreen leivän maun ja koostumuksen, mikä tekee siitä sopivan niin arjen ruokailuihin kuin myös juhlavampiin tilaisuuksiin.

Esipaistetun Patongin Edut

Esipaistettu patonki tarjoaa useita etuja verrattuna perinteisiin leipiin. Sen huomattava säilyvyys tekee siitä käytännöllisen vaihtoehdon kotitalouksille, jotka haluavat pitää leipää varastossa ilman pelkoa nopeasta pilaantumisesta. Toinen merkittävä etu on sen vaivattomuus ja nopeus; esipaistettu patonki tarvitsee vain lyhyen paistoajan ennen tarjoilua, jolloin leipä on nopeasti valmista nautittavaksi. Lisäksi esipaistetun patongin rakenne säilyy mainiona myös pakastamisen jälkeen, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon, kun leipää halutaan säilyttää pidempään.

Paistovinkit

Esipaistetun patongin valmistaminen on helppoa, mutta muutamalla niksillä voit parantaa sen makua entisestään. Ennen paistamista, kannattaa kostuttaa patonki kevyesti vedellä, mikä antaa leivälle erityisen rapean pinnan. Toinen vinkki on paistaa leipää korkeassa lämpötilassa lyhyen ajan, jolloin patonki saa kauniin kullanruskean värin ja ihanan rapean kuoren. Kokeile myös lisätä patongin päälle hieman oliiviöljyä ja ripaus suolaa ennen paistamista, mikä tuo leipään lisämakua. Näillä pienillä keinoilla voit varmistaa, että esipaistettu patonki on aina herkullinen, olipa kyseessä sitten aamiainen, lounas tai illallinen.

Tarjoiluvaihtoehdot

Esipaistettu patonki toimii loistavasti monenlaisten täytteiden ja lisukkeiden kanssa. Tästä leivästä voit valmistaa herkullisia voileipiä täyttämällä sen esimerkiksi kinkulla, juustolla ja tuoreilla vihanneksilla. Patonki sopii mainiosti myös juustolautaselle tai keittojen ja salaattien kylkeen. Jos haluat tehdä jotain erityistä, kokeile valmistaa patongista valkosipulileipää lisäämällä sen päälle ennen paistamista valkosipulivoita ja persiljaa. Näin saat helposti maukkaan ja houkuttelevan alkuruuan tai lisukkeen ateriallesi. Esipaistettu patonki tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia, ja erilaisten yhdistelmien kokeileminen auttaa löytämään oman suosikkisi.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
20 min
annosmäärä:
4