Savoijikääryleet

Opi valmistamaan maukkaita savoijinkaali kääröjä broileritäytteellä. Täydellinen resepti herkulliseen ja terveelliseen ateriaan. Kokeile nyt!

1 keskikokoinen savoijinkaali

2 dl kypsiä ohrasuurimoita

200 g broilerin jauhelihaa

2 rkl öljyä

1 sipuli

2 dl lajitelma erilaisia kuivattuja hedelmiä

1 dl cashewpähkinöitä

1/2 tl timjamia

1 dl vettä

2 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

Esilämmitä uuni 185 asteeseen.

1. Poista kaalista kanta ja keitä kaali suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa, kunnes se on kypsä. Nosta kaali jäähtymään.

2. Irrota kahdeksan suunnilleen saman kokoista lehteä veitsellä kannasta ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Ohenna paksu lehtiruoti veitsellä. Hienonna ohuet lehtiruodit ja jäljelle jääneet kaalinlehdet kulhoon.

3. Paista broilerinjauheliha öljyssä. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, kevyesti pilkotut hedelmät, cashewpähkinät ja timjami. Paista, ja sekoita mukaan vesi, sitruunamehu, kaalisilppu ja mausteet.

4. Kiehauta seos ja ota kattila liedeltä. Lisää kypsät ohrasuurimot seokseen. Sekoita, kunnes muodostuu tasainen seos.

5. Aseta kaalinlehdet leikkuulaudalle ja laita täytettä lusikalla lehtien keskikohdan alapuolelle. Taita reunat sisään ja kierrä lehti täytteen ympäri, muodostaen käärö. Laita kääröt uunivuokaan ja lisää jokaisen päälle pieni määrä voita. Paista uunissa 10 minuuttia.

Tarjoile lämpiminä sellaisenaan tai esimerkiksi yrttien ja juustojen kera.

Valmistusaika
: 45 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
4