Särki Ohjeet
Tutustu herkulliseen särki reseptiin ja opi valmistamaan tämä maukas kala hollandaisekastikkeella. Valmistusaika vain 30 minuuttia. Kokeile ja nauti uniikista makuelämyksestä!
1 kokonainen särki, perattu ja suomuton
1 sitruuna
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
5 oksaa timjamia
HOLLANDAISE:
350 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
4 keltuaista
suolaa
sitruunan mehua
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Särjen valmistus:
1. Hiero kylmä suola särjen fileisiin molemmilta puolilta vatsaosast
a.2. Viipaloi sitruuna ohuiksi siivuiksi ja lisää viipaleet murskatun valkosipulin kera kalan sisäl
le.3. Aseta särki uunipellille tai uunivuokaan, jossa on leivinpaperi.4
. Paista särkeä noin 15 minuuttia koosta riippuen, kunnes se on kypsä.
Hollandaise-kastikke
en valmistus:1. Kuutioi voi k
astiketta varten.2. Mittaa leveäpohjaiseen kattilaan val
koviinietikka ja vesi.3. Erottele keltuai
set ja lisää ne kattilaan.4. Sekoita ainek
set vispilällä yhtenäiseksi massaksi.5. Aseta kattila hellalle puolilämmöl
le ja kuumenna jatkuvasti hellästi sekoittaen.6.
Jatka sekoittamista, kunnes keltuaismassa kypsyy ja sakenee, ja ilmakuplat katoavat.7
. Poista kattila liedeltä.
8. Lisää voikuutiot keltuaismassaan muutama kerrallaan koko ajan sekoittaen.9. M
austa kastike suolalla ja sitruunamehulla.
Tarjoile särki kokonaisena hollandaisen kanssa lämpimänä.
Valmistusaika
: 30 min