Rapeat muikut
Opi valmistamaan herkulliset muikut ruisjauhoseoksessa. Nopea resepti tarjoaa rapeat kalat vain muutamassa minuutissa. Nauti tilliperunoiden tai kermaviilikastikkeen kera.
n. 500 g perattuja muikkuja
(n.600 g perkaamattomia)
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
(valkopippuria)
Voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Muikuista poistetaan sisälmykset vetämällä varovast
i pää irti kiduksien kohdalta.
1. Huuhtele kalat
tarvittaessa kylmällä vedellä.2. Valmista kalat:
sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.3. Pyörittele kuivat, pä
ättömät kalat ruisjauhoseoksessa.4. Kuumenna muurikkalettupannu (tai iso teräspannu) todella kuumak
si ja lisää voi.5. Kun testipala sihahtaa ja rasva alkaa kuplia välittömästi pannua koskettaessaan, voit asetella kalat
pannulle.6. Pienennä heti
lämpöä.7. Pienet kalat kypsyvät muutamassa minuutissa!
Tarjoile muikut välittömästi, jotta ne säilyttävät rapeute
nsa. Napostelumuikut nautitaan yleensä sellaisinaan, mutta voit halutessasi tarjota niiden kanssa tilliperunoita tai kermaviilikastiketta.
Valmistusaika
: 45 min