Ranskalainen Piiras

Opi valmistamaan aito ranskalainen sipulipiiras karamellisoiduilla sipuleilla ja anjoviksilla. Täydellinen alkupalaksi tai kevyeksi illalliseksi. Kokeile reseptiä nyt!

1 iso pakaste pizzapohja TAI

Taikina:

15 g hiivaa

2,5 dl vettä

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

350 g puolikarkeita vehnäjauhoja

TÄYTE:

1 kg sipulia

3 valkosipulinkynttä

2 dl oliiviöljyä

1 rkl timjamia, mauste

1 laakerinlehti

2 dl oliiveja

1 tölkki anjovista

1. Esilämmitä uuni 225C asteeseen. Ota pizzapohja sulamaan hyvissä ajoin ennen käyttöä.

2. Valmistele täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, suikaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja
ruskista sipuleita laakerinlehden kanssa, kunnes n
e pehmenevät.

3. Lisää pannulle timjami ja saksitut mustat oliivit. Jätä muutama oliivi koristelua varten! Anna täytteen jäähtyä.

4. Jos teet pohjan itse, liuota hiiva suolaan ja lisää vesi, öljy ja jauhot. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

5. Kaulitse pizzataikina leivinpaperin päälle uunivuoaan ohueksi pyöreäksi levyksi. Levitä sipulimassa tasaisesti taikinan päälle. Lisää anjovisfileet ja oliivit koristeluksi.

6. Paista uunissa n
oin 20 minuuttia.

7. Kun taikina on kypsä ja täytteet ovat kauniin pa
ahtuneita, ota piiras jäähtymään.

Leikkaa piiras annospaloiksi ja tarjoile Pissaladiére lämpimänä.

Valmistusaika: 45 min.

Neljä annosta

Ranskalainen Sipulipiiras – Herkullinen ja Täyteläinen Klassikko

Ranskalainen sipulipiiras, tunnetaan myös nimellä pissaladière, on perinteinen herkku Provencen alueelta. Tämä piiras yhdistää makeaksi karamellisoidut sipulit, suolaiset anjovikset ja täyteläiset oliivit rapeaan pohjaan, ja se sopii täydellisesti alkupalaksi, brunssille tai kevyeksi illalliseksi. Laadukkaiden raaka-aineiden käyttö takaa parhaan maun.

Käytä esivalmistukseen makeita keltasipuleita, jotka karamellisoituvat kauniisti ja antavat piiraalle täyteläisen maun. Hyvät anjovikset ja kalamata-oliivit tuovat piiraaseen suolaisuutta. Käytä rapeaa piiraspohjaa, joka kestää täytteen painon säilyttäen rapeutensa.

Sipulien karamellisointi vie aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta on sen arvoista. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja paista niitä miedolla lämmöllä oliiviöljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Tämä tuo esiin sipulien luonnollisen makeuden ja syvyyden.

Mausteilla on tärkeä rooli. Tuoreet yrtit, kuten timjami ja rosmariini, antavat piiraalle autenttisen provencelaisen maun. Anjovikset tuovat suolaisuutta, joten ole varovainen lisäsuolan kanssa.

Vinkkinä: Esipaista piiraspohja, jotta se säilyttää rapeutensa täytettä lisättäessä. Levitä karamellisoidut sipulit esipaistetulle pohjalle, lisää anjovikset ja oliivit. Paista uunissa, kunnes reunat ovat kullanruskeat ja täyte on lämmintä.

Ranskalainen sipulipiiras sopii monille tilanteille. Tarjoa viinilasillisen kera alkupalana tai osana brunssipöytää. Kevyeksi illalliseksi piiras sopii raikkaan vihreän salaatin kera.

Voit muunnella piirasta lisäämällä erilaisia juustoja, kuten vuohenjuustoa tai gruyère-juustoa, jotka tuovat lisää täyteläisyyttä. Korvaa anjovikset kasvisversiossa esimerkiksi paahdetuilla paprikoilla.

Ranskalainen sipulipiiras on ihanteellinen valinta, kun haluat tarjota erityisen maukasta ruokaa perheellesi tai ystävillesi. Vaikka valmistus vie aikaa ja vaivaa, lopputulos on sen arvoinen. Kokeile seuraavalla kerralla, kun haluat jotain erikoista pöytääsi. Tämä piiras hurmaa varmasti!

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
4