Punaviiniluumut
"Koe makuelämys punaviiniluumujen ja mascarponekerman yhdistelmästä. Luo herkullinen jälkiruoka tai lisuke helposti. Kokeile reseptiä tänään!"
n. 600 g luumuja
nokare voita
1 dl sokeria
1 tl kanelia
2 dl punaviiniä
MASCARPONEKERMA
2 dl kuohukermaa
100 g mascarpone
1 rkl sokeria
Maukkaat punaviiniluumut tarjoavat nautinnollisen makuelämyksen joko jälkiruokana tai suolaisen ruoan lisukkeena. Tässä reseptissä punaviiniluumut kruunataan mascarponekermalla!
1. Halkaise luumut ja poista niistä kivet.
2. Sulata pannulla nokare voita ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelia. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja seos on tasainen pannulla.
3. Aseta luumun puolikkaat pannulle. Paista hetki ja kaada sen jälkeen punaviini luumujen päälle. Anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia.
4. Kun luumut ovat pehmenneet kunnolla, siirrä ne hetkeksi jäähtymään. Tällä aikaa voit valmistaa mascarponekerman. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri.
5. Annostele lautaselle ensin mascarponekermaa ja tee kerman keskelle pieni kuoppa luumuille. Tämä auttaa saamaan kauniin annoksen ilman, että punaviini leviää lautaselle.
Annosmäärä: 4Valmistusaika: noin 40 minuuttia