Perunamunakas Pannulla

Valmista helppo espanjalainen perunamunakas pannulla ja nauti ruokaisasta ateriasta. Sopii mainiosti erilaisiin tilanteisiin. Tutustu reseptiin ja kokeile nyt!

3 raakaa perunaa

1-2 sipulia

1 valkosipulinkynsi

5 kananmunaa

50 g voita

suolaa ja mustapippuria

5 rkl vettä

(muita höysteitä, kuten chorizo, kinkku, pinaatti, juustot...)

Espanjalainen munakas on täyttävä ruoka, joka sopii moniin eri tilanteisiin! Saat munakkaasta vieläkin herkullisemman lisäämällä siihen muita aineksia, kuten pinaattia, chorizoa tai kinkkua!

1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi juustohöylällä tai muulla viipalointivälineellä. Pilko sipulit hienoksi.

2. Sulata voi isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Paista perunaviipaleita miedolla lämmöllä, käännellen niitä välillä, kunnes ne ovat pehmeitä.

3. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle. Paista, kunnes ne pehmenevät, mutta älä anna niiden ruskistua. Ripottele päälle suolaa.

4. Sekoita munat ja vesi kevyesti kulhossa. Kaada seos perunoiden päälle pannulla ja paista keskilämmöllä, samalla siirtäen munakasseosta pannun reunoilta keskelle, jotta se kypsyy tasaisesti.

5. Peitä pannu kannella ja anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä, kunnes koko seos on hyytynyt ja saanut pehmeän, mutta kiinteän koostumuksen.

Valmistusa
ika: 40min

Espanjalaisen Tortillan Matka Suomeen

Munakas pannulla on ollut olennainen osa suomalaista keittiötä jo kauan, mutta sen juuret ulottuvat espanjalaiseen ruokakulttuuriin. Espanjalainen tortilla, joka tunnetaan myös nimellä espanjalainen perunamunakas, yhdistää yksinkertaiset raaka-aineet herkulliseksi ruoaksi. Tämä klassikko on erityisen suosittu arkiateriana, koska se on sekä helppo että nopea valmistaa. Perunat ja kananmunat muodostavat tällöin täydellisen yhdistelmän, joka on sekä ravitseva että täyttävä. Espanjalaisen munakkaan yksinkertaisuus tekee siitä ihanteellisen muokattavan, jolloin sitä voi varioida oman makunsa mukaan.

Espanjalaisen Perunamunakkaan Ravintoarvot

Valitsemalla espanjalaisen tortilla pannulla, varmistat ravitsevan ja terveellisen aterian. Kananmunat ovat arvokas proteiinin lähde, kun taas perunat tuovat ruokaan kuitua ja tärkeitä vitamiineja, kuten C- ja B6-vitamiineja. Tämä yhdistelmä pitää kylläisyyden tunteen pitkään ja ylläpitää energiatasoja koko päivän. Espanjalainen munakas voidaan valmistaa ilman ylimääräistä rasvaa, mikä tekee siitä kevyen vaihtoehdon monille muille paistettaville ruoille. Voit lisätä kasviksia, kuten paprikaa tai pinaattia, lisätäksesi ruoan terveellisyyttä ja makua.

Vinkit Espanjalaisen Munakkaan Valmistukseen

Kun valmistat espanjalainen munakas pannulla, on tärkeää valita oikeat raaka-aineet. Ensimmäinen askel on valita laadukkaat ja tuoreet perunat, jotka antavat munakkaalle parhaan koostumuksen. Munien tuoreus on myös tärkeää, jotta ne sekoittuvat kunnolla perunoiden kanssa. On olennaista esikeittää perunat, jotta ne kypsyvät tasaisesti pannulla. Käytä tarttumattomia pintoja, jotta munakas ei tartu kiinni, ja se kypsyy tasaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää yrttejä, kuten persiljaa tai ruohosipulia, lisämakua varten. Kokeilemalla erilaisia mausteita ja lisäaineita, kuten juustoa tai kinkkua, voit luoda oman versionsi tästä kuuluisasta espanjalaisesta ruuasta.

Täydelliset Yhdistelmät Espanjalaiselle Perunamunakkaalle

Espanjalainen perunamunakas on monikäyttöinen ruoka, joka sopii hyvin moniin tilaisuuksiin. Se voidaan tarjoilla aamiaispöydässä, brunssilla tai iltapalana. Yhdistä munakas tuoreisiin vihanneksiin, kuten tomaattiin ja kurkkuun, raikkaan ja terveellisen aterian saamiseksi. Se täydentää myös suurempaa ateriaa, esimerkiksi salaattien tai leipien kanssa. Espanjalainen viini tai raikas mehu ovat erinomaisia juomavaihtoehtoja tämän ruoan kanssa. Kokeile myös erilaisia kastikkeita, kuten salsaa tai guacamolea, jotka tuovat makua ja tekstuuria annokseen. Näin espanjalainen perunamunakas saa uusia ulottuvuuksia ja tarjoaa aina herkullisen makuelämyksen.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
40 min
annosmäärä:
4