Makkaraleipä

Löydä herkullinen The Hole -resepti, jossa nakit uppoavat maukkaaseen taikinaan. Valmista helposti uunissa ja nauti voin tai oliiviöljyn kera. Tutustu nyt ja leivo oma versiosi!

240 g vehnäjauhoja

2 dl maitoa

1/2 dl sokeria

25 g hiivaa

50 g kuutioitua voita

3 aitoa, kuorellista nakkia

rosmariinia

kananmunaa voiteluun

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uuninkestävä leipävuoka kevyesti.

2. Yhdistä vehnäjauhot, maito, sokeri ja hiiva monitoimikoneessa. Lisää voi vähitellen ja anna taikinan vaivautua hetken aikaa koneessa. Siirrä valmis taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan ja anna sen levätä jääkaapissa hetkisen.

3. Asettele nakit reippaasti taikinaan siten, että ne jäävät osittain näkyviin. Lisää muutama rosmariinin oksa leipään. Voitele taikina kananmunalla ja anna kohota vielä 15 minuuttia.

4. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes leipä on saanut kauniin värin ja on kypsä.

Tarjoile leipä hieman jäähtyneenä voin tai oliiviöljyn kera.

Valmistusaika
: 45 min.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
6