Makisushi Resepti
Luovuta makisushien salaisuudet! Opettele käyttämään sushi levää ja riisiviinietikkaa täydellisten sushirullien valmistukseen. Aloita sushikokkailut tänään!
2,5 dl sushiriisiä
5 levyä Sushi Nori merilevää
2-3 rkl riisiviinietikkaa
3/4 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl wasabitahnaa
1/2-1 pkt graavikirjolohta
n. 50 g kurkkua
1/2 syöntikypsää avokadoa
Tarjolle:
soijakastiketta
wasabitahnaa
sushi inkiväärilastuja
Sushirullat eli makisushit, täytettyinä lohella, kurkulla ja avokadolla!
1. Mittaa riisi siivilään ja huuhtele juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä riisin peittämiseksi. Anna riisin seistä 20 minuuttia ja valuta vesi pois.
2. Lisää kattilaan 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Vältä kannen nostamista ja riisin sekoittamista keittämisen aikana. Siirrä kattila liedeltä pois.
3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi tällä etikkaseoksella. (Voit myös käyttää pelkkää riisiviinietikkaa maustamiseen.) Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
4. Leikkaa graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha lusikalla. Suikaloi avokado. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Levitä riisiä ohuesti kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Levitä ohut kerros wasabia riisin keskelle. Asettele lohta, kurkkua ja avokadoa pitkittäin riisin päälle.
5. Kääri rulla tiiviiksi avuksi käyttäen kelmua tai mattoa. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta se tarttuu paremmin kiinni. Valmista samalla tavalla loput sushirullat. Leikkaa rullat terävällä veitsellä kymmeneen osaan. (Kostuta veitsi vedellä tarvittaessa.)
Lohen sijasta voit käyttää esimerkiksi katkarapuja, siikaa, merikuhaa tai kasvisvaihtoehtoina avokadoa, kurkkua, säilöttyä retikkaa, merileväkaviaaria, tofua tai wakame-levää. Tarjoile makisushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kera.
Valmistusaika: 1-1,5 tuntiaAnnosmäärä: Noin 50 kpl