Linssimuhennos

Valmista maistuva linssimuhennos raikkailla kasviksilla ja mausteilla. Täydellinen resepti kiireettömään päivään. Tutustu nyt ja nauti herkullisesta ateriasta!

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

2 porkkanaa

1 varsisellerin varsi

1 pkt pekonia

1 laakerinlehti

2 timjamin oksaa

5 dl kasvislientä

3 dl vihreitä linssejä

1 dl punaisia linssejä

2 rkl voita

suolaa ja pippuria

tuoretta persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi. Pese porkkanat ja selleri, ja pilko ne. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja laita sivuun odottamaan.

2. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista suurella kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Lisää pannulle laakerinlehti ja timjami.

3. Kaada pannulle 2 dl kasvislientä sekä kuutioidut vihannekset. Peitä pannu kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

4. Huuhtele linssit huolellisesti kylmässä vedessä ja lisää ne pannulle muiden ainesten joukkoon. Kaada loput kasvisliemet sekaan ja anna muhennoksen hautua miedolla lämmöllä vielä 30 minuuttia. Mausta muhennos voilla, suolalla ja pippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai naan-leivän ja maustamattoman jugurtin kera. Viimeistele annos persiljalla.

Valmistus
aika: 1h

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
6