Kuorrutettu Taimen
Valmista kuorrutettu taimen uunissa täydellisen rapeaksi. Seuraa helppoa reseptiämme ja tarjoile herkkuhetket gratinoitujen perunoiden kera. Kokeile nyt!
4 taimenen fileetä
suolaa
YRTTIKUORRUTE:
30 g raastettua parmesaania
3 rkl panko -korppujauhoa
3 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
nokare voita paistamiseen
Taimenen kalastuskausi huipentuu loka-marraskuussa, joten valmista taimenesta maukas ateria seuraavalla reseptillä.
1. Kuumenna uuni etukäteen 200°C asteeseen.
2. Valmista kala: Varmista, ettei fileissä ole jäljellä ruotoja tai suomuja. Ripottele suolaa kalan molemmille puolille, sillä tarjoilet sen nahan kera.
3. Valmista kuorrute: Sekoita kaikkia kuorrutteen ainesosia, kunnes seos on kuiva mutta yhtenäinen ja helposti muotoiltava.
4. Testaa kuorrutetta puristamalla siitä pallo kämmenessäsi. Jos se pysyy hyvin yhdessä, koostumus on oikea. Lisää tarvittaessa 1 tl vettä, kunnes saat halutun koostumuksen.
5. Sulata voi paistinpannulla ja paista kalafileitä kuumalla pannulla reilut puoli minuuttia kummaltakin puolelta.
6. Aseta fileet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja painele kuorrute tiiviisti niiden päälle.
7. Kaada kuorrutteen päälle kaikki voi pannulta. Kypsennä fileitä uunissa noin 6-8 minuuttia.
8. Tarjoa taimen gratinoitujen perunoiden tai ranskalaisten kera heti uunista otettua.
Valmistusaika
: 40 min