Kukkoa Viinissä
Valmista maailman paras kukkoa viinissä! Tämä ranskalainen klassikkoruoka yhdistää täyteläisen punaviinin ja murean kanan herkulliseksi haudutetuksi kanapadaksi. Kokeile reseptiä ja ihastu!
6 broilerin koipi-reisipalaa
10 pientä sipulia
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl voita
2 rkl öljyä
2 porkkanaa
4-6 valkosipulinkynttä
5 dl punaviiniä
200 g tuoreita herkkusieniä
140 g pekonia
2 dl lihalientä
3 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
3 rkl kuivattua persiljaa
Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka, jossa kana saa punaviinistä syvän, täyteläisen maun.
1. Laita sipulit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Tämä tekee sipulien kuorimisesta helpompaa. Jätä sipulit odottamaan.
2. Leikkaa broilerinpalat puoliksi nivelen kohdalta. Kuivaa lihanpalat talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista broilerinpalat kahdessa erässä ja siirrä ne kolmen litran vetoiseen pataan. Älä pese pannua, vaan jätä se odottamaan kasviksia rasvoineen.
4. Ota sipulit vedestä ja kuori. Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna valkosipuli. Kuullota kasvikset pannulle jääneessä rasvassa ja lisää ne pataan lihojen joukkoon.
5. Kaada viini paistinpannulle ja kuumenna se kiehumispisteeseen, jotta maut irtoavat. Kaada viini pataan lihojen päälle.
6. Puhdista herkkusienet ja halkaise suuremmat. Leikkaa pekoni noin sentin kuutioiksi. Ruskista pekoni ja sienet paistinpannulla ja siirrä pataan.
7. Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada liemi pataan. Lisää laakerinlehdet ja timjami. Hauduta uunissa 150 asteessa noin tunnin ajan.
Koristele persiljalla ja tarjoa riisin tai perunoiden kera.
Valmistusaika: 1 tunti 45 minu
uttiaAnnosmäärä: 4-6 annosta
Suositeltu viini: Pinot Noir tai muu keskitäyteläinen punaviini.