Kuha Pasta

Valmista herkullinen välimerellinen pasta kuhaa valkoviinikastikkeella! Nauti tuorepastan ja kuhan täydellisestä yhdistelmästä. Kokeile reseptiä ja hemmottele itseäsi tänään!

1 paketti tuorepastaa

2 dl kermaa

2 dl kuivaa valkoviiniä

mustia oliiveja

tuoretta timjamia

1 sitruunan kuori

2 isoa tai 4 pientä kuhafileetä

+ voita paistamiseen

1 sitruunan mehu

suolaa ja valkopippuria

**Kermaine
n Pasta Kuha
fileil
lä**

**Ainesosat:**- Tuorepasta- 2 dl kermaa- 1 dl valkoviiniä- 100 g musti
a oliiveja, puolitetuina- Tuoreita timjaminl
ehtiä- Suolaa- Sitruunankuorta- 2 kuhaa, fileinä- Voita paistamiseen- Sitruunamehua- V
alkopippuria- Sitruunaviipaleita tarjoiluun

**Valmistusohjeet:**

1. Keitä tuorepasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta vesi pois.2. Kuumenna kerma ja valkoviini samassa kattilassa, lisää keitetyt pastat kiehuvaan kerma-viiniseokseen.3. Sekoita joukkoon puolitetut oliivit ja timjaminlehdet.4. Mausta pasta suolalla ja sitruunankuorella.5. Tarkista kuhan fileistä, että niissä ei ole suomuja, ja huuhtele fileet huolellisesti.6. Leikkaa kuhafileet kahteen samankokoiseen osaan ja suolaa
molemmin puolin.7. Paista kuhafileet kuumalla pannulla runsaassa voissa, kunnes kalan rakenne on kiinteä ja väri muuttuu valkoiseksi.8. Viimeistele paistetut kuhafileet sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.9. Tarjoile valmiit kuhafileet kermainen pasta ja sitruunaviipaleet rinnallaan.

Ainutlaatuinen Välimeren PastaVälimeren pasta on maineeltaan tunnettu sen mausteisuuden ja aromien moninaisuuden vuoksi, mikä edustaa alueen runsasta gastronomista historiaa. Tämä pastaruoka on makujen sinfonia, jossa oliiviöljy, valkosipuli, tomaatit ja tuoreet yrtit muodostavat täydellisen harmonian. Se on ihanteellinen valinta jokaiselle kokille, olipa kyseessä koti- tai ammattikokki. Välimeren pastan menestys piilee yksinkertaisuudessa sekä korkealaatuisissa raaka-aineissa. Käyttämällä esimerkiksi extra-virgin oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä, voit loihtia maittavan ja aisteja miellyttävän aterian.

Välimeren Pasta ja HyvinvointiVälimeren pasta on enemmän kuin vain herkullinen kokemus - se on myös terveellinen valinta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että Välimeren ruokavalio, johon tämä annos sisältyy, tukee sydänterveyttä ja voi vähentää kroonisten sairauksien riskiä. Kuitupitoinen pasta yhdistettynä oliiviöljyn terveellisiin rasvoihin tekee tästä annoksesta ravitsevaa ruokaa. Lisäämällä esimerkiksi kesäkurpitsaa ja paprikaa, saat lisättyä runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Välimeren pasta on täydellinen esimerkki siitä, miten terveellinen syöminen voi olla myös maukasta.

Miten Valmistaa Välimeren PastaaVälimeren pastan valmistus on vaivatonta ja nopeaa, mutta lopputulos on aina herkullinen. Valitse ensin laadukas durumvehnäjauhopasta, joka säilyttää tekstuurinsa kypsennettäessä. Keitä pasta al dente runsaassa suolatussa vedessä. Samalla voit valmistaa kastikkeen: paista valkosipulia ja sipulia runsaassa oliiviöljyssä, lisää kypsiä tomaatteja ja tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja oreganoa. Yhdistä keitetty pasta kastikkeeseen ja viimeistele annos ripauksella tuoretta parmesaania. Tämä perinteinen välimeren pasta on makujen nautinto, joka hurmaa jokaista ruokailijaa.

Nauti Välimeren Pastasta OikeinKun olet valmistellut täydellisen välimeren pastan, on aika nauttia siitä. Tarjoile pastaa suuresta lautasesta, jotta jokainen ruokailija voi itse annostella. Voit lisätä makua tuoreilla yrteillä tai ripauksella chilihiutaleita saadaksesi pientä potkua. Kevyt valkoviini on erinomainen kumppani pastalle, sillä se korostaa ja täydentää makuja peittämättä niitä. Välimeren pasta maistuu yhtä hyvin seuraavana päivänä, kun maut ovat ehtineet sekoittua ja voimistua. Säilytä jäännökset tiiviissä astiassa jääkaapissa ja lämmitä miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
25 min
annosmäärä:
4