Klubileipä Resepti

Valmista klassinen klubileipä tämän helpon reseptin avulla. Kokeile täysjyväleipää ja broileripekonitäytteitä herkulliseen kana sandwichiin. Löydä oma suosikkisi!

240 g pekonia

250 g kananpojan sisäfileetä

suolaa

mustapippuria

 

Lisäksi:

12 viipaletta isoa paahtoleipää

2 dl valkosipulilla maustettua majoneesia

tomaattia

salaattia

punasipulia

Klubileivät ovat runsaita kerrosvoileipiä, jotka ovat säilyttäneet suosionsa vuosien varrella. Klassinen klubileipä eli club sandwich koostuu yleensä kolmesta paahtoleipäviipaleesta, joiden välissä on salaattia, tomaattia, paistettua broileria, pekonia, juustoa ja majoneesia. Täytteitä voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.

1. Paista pekoni rapeaksi uunissa tai pannulla. Leikkaa broilerin fileet pitkiksi suikaleiksi ja kypsennä ne öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paahda leipäviipaleet. Siivuta tomaatit ohuelti ja revi salaatti sopiviksi paloiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.

3. Levitä ensimmäisen leipäviipaleen päälle majoneesia ja lisää pekoni, salaatti, tomaatti ja punasipuli. Aseta toinen leipäviipale päälle ja voitele se myös majoneesilla. Lisää päälle broilerin fileet, salaatti, tomaatti ja punasipuli.

4. Aseta kolmas leipäviipale kanneksi. Valmista yhteensä neljä leipää samalla tavalla.

5. Leikkaa leivät kolmioiksi. Halutessasi voit kiinnittää kerrokset cocktailtikulla, jotta ne pysyvät paikoillaan.

Valmistusaika: 35 min.
Neljä annosta.

Klubileipä – Ajan Kestävä Klassikko

Klubileipä on perinteikäs ja herkullinen voileipä, joka sopii moneen tilanteeseen. Se yhdistää rapean paahtoleivän, mehukkaan kanan, rapean pekonin, tuoreet vihannekset ja maukkaan majoneesin. Tämä leipä on erinomainen valinta lounaalle, brunssille tai iltapalaksi, ja sen makukombinaatiot ihastuttavat aina.

Monipuolisuus on klubileivän valttikortti. Se sopii niin arjen kiireisiin hetkiin kuin viikonlopun rentoihin brunssipöytiin. Se on helppo valmistaa ja mukauttaa oman maun mukaan, joten voit luoda juuri itsellesi sopivan version tästä herkusta.

Klubileipään tarvittavat ainesosat ovat simppeleitä mutta herkullisia. Perinteisesti siihen kuuluvat paahtoleipä, broilerin fileet, pekoni, tomaatti, salaatti ja majoneesi. Voit kuitenkin lisätä mukaan mitä tahansa muita suosikkiainesosiasi, jolloin leivästä tulee vielä monipuolisempi.

Klubileipä on helppo ja nopea valmistaa. Tarvitset vain muutaman perusainesosan ja hieman aikaa keittiössä. Paahda leipä, paista pekoni rapeaksi ja broileri meheväksi. Kokoa leipä kerroksittain ja lisää väleihin majoneesia ja muita mausteita. Voit myös tehdä leivät etukäteen ja ottaa mukaan piknikille tai töihin evääksi.

Klubileipä tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia kokeilla erilaisia muunnelmia. Voit korvata broilerin kalkkunalla tai käyttää kasviperäisiä vaihtoehtoja, kuten tofua tai falafelia. Leipätyyppinä voi kokeilla ruisleipää, täysjyväleipää tai gluteenitonta leipää. Erilaiset kastikkeet, kuten pesto, sinappi tai chilimajoneesi, tuovat leipään uudenlaisia makuelämyksiä.

Tämä leipä on myös mainio valinta juhliin ja illanistujaisiin. Se on helposti jaettavissa, ja sen näyttävä ulkonäkö tekee siitä juhlavan tarjoiltavan. Pienempinä paloina se toimii cocktail-paloina, kun taas isoina annoksina se pitää nälän loitolla pidemmänkin aikaa.

Klubileipä on sekä herkullinen että ravitseva. Se sisältää proteiinia broilerista ja pekonista, ja vihannekset tuovat vitamiineja ja kuitua. Täysjyväleivän ansiosta saat terveellisiä hiilihydraatteja, jotka pitävät energiatason korkeana. Tämä tekee klubileivästä loistavan valinnan lounaaksi tai välipalaksi.

Klubileipä on klassikko, joka ei petä. Se on helposti muunneltava, helppo valmistaa ja aina herkullinen. Kokeile eri variaatioita ja löydä oma suosikkisi. Tämä perinteinen voileipä tuo iloa sekä perheelle että ystäville. Nauti klubileivästä lounaaksi, brunssilla tai iltapalana - makuelämys on taattu!

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
35 min
annosmäärä:
4