Kanaburrito Uunissa

Valmista mehevät kanaburritot uunissa tällä helpolla reseptillä. Täytetyt tortillat saavat makua paprikaa ja maissia sisältävästä kanatäytteestä. Kokeile tänään!

400 g maustamattomia broilerinsuikaleita

1 rkl rypsiöljyä

1 kpl punaista paprikaa

285 g maissia (säilyke)

1 tl oreganoa

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

8 vehnätortillaa

340 g tomaattisalsaa

100 g juustoraastetta

200 g ranskankermaa

1. Anna broilerin lämmetä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Paista sitten broileri pannulla kuumassa öljyssä, kunnes se saa kauniin ruskean pinnan.

2. Huuhtele paprika ja leikkaa se puoliksi. Poista siemenet ja hienonna paprika pieniksi paloiksi. Lisää pannulle ja kypsennä hetken, kunnes paprika pehmenee ja saa hieman väriä. Sekoita joukkoon valutettu maissi ja mausta seos oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.

3. Levitä yksi tortilla kerrallaan leikkuulaudalle. Lisää sille kerros valmista tomaattisalsaa ja broileriseosta. Kääri tortilla tiukaksi rullaksi ja aseta se voideltuun uunivuokaan. Toista sama jokaisen tortillan kanssa.

4. Ripottele rullien päälle juustoraastetta. Paista vuokaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Kanaburritojen Valmisteluvaihe

Kanaburritot uunissa edustavat maukasta ja vaivatonta ruokavaihtoehtoa, joka sopii niin arkeen kuin juhlapöytäänkin. Valmistuksen alkuvaiheessa on tärkeää harkita tarkkaan täytteitä, jotka täydentävät toisiaan maullisesti. Aloita valitsemalla huippulaatuiset kananpalat ja mausta ne omilla suosikeillasi mausteista. Tämä askel on olennaisen tärkeä, sillä se vaikuttaa burritojen makuun ja mehukkuuteen. Makua voi syventää marinadilla, johon sopivat hyvin lime, valkosipuli ja erilaiset yrtit. Kun kana on maustettu huolella, voit keskittyä burritojen kokoamiseen ja valmistaa ne uunin lämpöön.

Ainekset Kanaburritoihin

Onnistuneiden kanaburritojen salaisuus uunissa on oikeiden ainesosien valinta. Tarvitset pehmeitä vehnätortilloja, joille täytteet asetellaan. Kokeile täytteisiin paistettua kanaa, paprikaa, sipulia ja juustoraastetta. Juusto sulaa uunissa kauniisti, tuoden burritoihin täyteläistä makua. Papujen ja maissin lisääminen antaa burritoille lisää täyteläisyyttä. Kastikkeiksi sopivat esimerkiksi salsa tai guacamole, jotka täydentävät burritojen raikkautta ja kirpeyttä. Kun kaikki ainesosat ovat valmisteltu, voit ryhtyä kasaamaan kanaburritoja uuniin.

Kokkausvinkit

Kanaburritoja uunissa valmistaessa on tärkeää kiinnittää huomiota lämpötilaan ja paistoaikaan. Oikea lämpötila on noin 180 astetta ja paistoaika 20-25 minuuttia, jolloin burritot saavuttavat kullanruskean pinnan ja juusto sulaa täydellisesti. Ylikypsentämistä kannattaa välttää, sillä se voi kuivattaa täytteet. Foliolla peittäminen paiston ajaksi auttaa säilyttämään burritojen mehukkuuden. Esikypsentämällä kanatäytteen ennen burritojen kasaamista varmistat, että kana on kypsää ja herkullista. Näillä vinkeillä voit olla varma, että kanaburritot uunissa onnistuvat mainiosti.

Tarjoiluvinkit

Kun kanaburritot uunissa ovat kypsiä, on aika miettiä tarjoilua. Voit tarjoilla burritot sellaisenaan tai lisukkeiden kera. Raikas salaatti, jossa on tomaatteja, kurkkua ja avokadoa, toimii erinomaisena lisukkeena. Myös riisi tai maissisalaatti on mainio lisä. Juomaksi sopii kevyt olut tai raikas limonadi, jotka täydentävät aterian makuja. Halutessasi voit tarjota erilaisia kastikkeita, kuten jogurttikastiketta tai tulista salsaa, jotka tuovat lisää makua jokaiselle haukulle. Näillä tarjoiluvinkeillä kanaburritot uunissa ovat täydellinen ateria.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
15 min
annosmäärä:
4