Kalkkunarulla Uunissa

Valmista täydellinen kalkkunarulla uunissa vaivattomasti! Seuraa ohjeitamme ja nauti mehukkaasta kalkkunafileestä herkullisella kastikkeella. Aloita kokkaaminen nyt!

4 kalkkunafileetä

1 dl paahdettua ja murustettua paahtoleipää

2 dl mantelilastuja

2 dl pestoa

suolaa ja pippuria

rosmariinia tai timjamia

Herkullinen kalkkunarulla valmistuu vaivattomasti uunissa meheväksi!

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen valmiiksi.

2. Valmistele kalkkunarullat: Ohentele kalkkunafileet ohuiksi lihanuijalla tai kaulimella. Yhdistä paahdetut leivänmurut, mantelilastut ja pesto hyvin keskenään. Ripottele joukkoon suolaa ja pippuria sekä levitä tasaisesti ohennettujen kalkkunafileiden päälle.

3. Käännä jokainen file rullaksi ja kiinnitä narulla vähintään kolmesta kohdasta. Paina mahdollisesti ulos valuva täyte huolellisesti takaisin rullan sisään.

4. Paista rullat pannulla kevyesti kullanruskeiksi, jotta ne säilyttävät mehukkuuden. Siirrä esipaistetut rullat uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia uunissa, kunnes kalkkuna on täysin kypsää. Voit tarkistaa kypsyyden mittarin avulla varmistaaksesi, että rulla on kypsä.

5. Irrota narut saksilla rullista ja leikkaa liha valmiiksi annospaloiksi. Viimeistele annokset tuoreella rosmariinilla tai timjamilla.

Valmistusaika
: 45 min

Mitä tarkoittaa kalkkunafilee uunissa valmistettuna rullana?

Kalkkunafilee uunissa valmistettuna rullana on herkullinen ja monikäyttöinen ateria, joka sopii erinomaisesti sekä juhlapöytään että arkiruokailuun. Tämä herkku tehdään yleensä kalkkunan fileestä, joka täytetään monipuolisilla ja maukkailla aineksilla, kuten yrteillä, juustolla tai vihanneksilla. Uunissa kypsennys tekee kalkkunarullasta mehukkaan ja täynnä makua olevan. Rulla on myös terveellinen vaihtoehto, sillä kalkkuna on vähärasvainen ja proteiinirikas liha.

Kalkkunarullan valmistaminen

Ennen kuin kalkkunarulla laitetaan uuniin, sen valmistelu on erittäin tärkeää. Ensiksi kalkkunan filee kannattaa leikata ohuiksi paloiksi, jotta se on helppo rullata. Fileet maustetaan suolalla, pippurilla ja suosikkiyrteilläsi. Täytteeksi sopivat esimerkiksi pinaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja fetajuusto. Täytteen levityksen jälkeen fileet rullataan tiiviisti ja kiinnitetään cocktailtikuilla tai keittiönarulla, jotta täyte pysyy paikoillaan. Hyvin valmisteltu kalkkunarulla uunissa takaa maukkaan ja kauniisti ruskistuneen lopputuloksen.

Kalkkunarullan kypsentäminen uunissa

Kalkkunarulla uunissa kypsennetään yleensä noin 180 °C lämpötilassa. Rullat sijoitetaan uunivuokaan ja peitetään foliolla, jotta ne eivät kuivu liikaa. Paistoaika on noin 45-60 minuuttia, riippuen rullan koosta. Puolivälissä paistoaikaa folio voidaan poistaa, jotta rullat saavat kauniin ruskean pinnan. Kypsyyden voit tarkistaa lihalämpömittarilla; kalkkunan tulee olla noin 75 °C sisälämpötilassa. Näin kypsä kalkkunarulla uunissa on täydellisesti kypsennetty, mutta se säilyttää mehukkuutensa.

Kalkkunarullan tarjoiluvinkit

Kalkkunarulla uunissa on monipuolinen ruoka, jonka voi tarjoilla monien lisukkeiden kanssa. Kokeile tarjota se esimerkiksi perunamuusin tai paahdettujen vihannesten kera. Kastike, kuten punaviinikastike, tuo kalkkunan makuja hienosti esille. Viiniksi kalkkunarullalle sopii kuiva valkoviini tai kevyt punaviini. Viimeistele annos koristelemalla tuoreilla yrteillä, esimerkiksi persiljalla tai timjamilla, ennen tarjoilua. Tällä tavalla kalkkunarulla uunissa nousee aterian keskiöön ja ihastuttaa kaikkia pöydässä.”

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
4