Kalkkunamuffinit
Kokeile herkullisia kalkkunamuffineja, jotka saavat itämaisen vivahteen aprikooseista ja pähkinöistä. Täydellinen resepti ainutlaatuiseen leivontaan - aloita valmistus nyt!
Pohja:
250 g pehmeää voita
250 g soseutettua kypsää perunaa
4 dl vehnäjauhoja
suolaa
ripaus kurkumaa
Täyte:
1 rkl rypsiöljyä
400 g kalkkunanjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl neilikkaa
suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sinappia
1 dl kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
1 dl hienonnettuja cashewpähkinöitä
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 kananmuna
Kalkkunamuffinit saavat herkullisen itämaisen vivahteen.
1. Aloita valmistamalla pohja. Yhdistä huoneenlämpöinen rasva, soseutettu peruna, jauhot ja kurkuma. Vältä taikinan vaivaamista. Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin, jättäen tilaa kalkkunatäytteelle.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna myös yrtit, aprikoosit ja pähkinät.
3. Paista kalkkunanjauheliha öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipulit ja kuivamausteet. Sekoita joukkoon tomaattipyree, sinappi, aprikoosit ja hienonnetut pähkinät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä.
4. Sekoita jäähtyneeseen kalkkunatäytteeseen yrtit ja kananmuna. Annostele täyte muffinivuokiin taikinan päälle.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä.
Valmistusa
ika: 2 h