Kalavoileipäkakku Täyte

Valmista herkullinen savulohivoileipäkakku tuorejuustolla helposti! Löydä täydellinen kalavoileipäkakku täyte ja nauti maukkaasta voileipäkakusta. Kokeile reseptiä tänään!

15 isoa viipaletta grahampaahtoleipää

TÄYTE

400 g savukirjolohta

1 prk Crème Fraîchea

1 tl sitruunapippuria

2-3 rkl sitruunamehua

1½dl ruohosipulia ja tilliä

KOSTUTUKSEEN

1/4 dl sitruunamehua

3/4 dl vettä

PÄÄLLYS

1 prk ruohosipulituorejuustoa

1 prk ranskankermaa

katkarapuja

savulohta

sitruunan viipaleita

kurkkua

ruohosipulia ja tilliä

1. Valmista voileipäkakun täyte hienontamalla savukala monitoimikoneessa. Lisää joukkoon crème fraîche, mausteet sekä hienonnettu yrtti ja sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Tee alusta kahdesta hieman päällekkäin asetetusta leivinpaperista (55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleet pullasudin avulla.

3. Aseta kolme leipäviipaletta rinnakkain leivinpapereiden päälle. Levitä 1/4 täytteestä niiden päälle. Jatka näin, kunnes koko kakku on koottu.

4. Kääri voileipäkakku tiiviisti leivinpapereiden sisään ja laita muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

5. Tasoita tarvittaessa kakun reunat. Levitä tuorejuusto tasaisesti kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Annosmäärä: 10

Kalavoileipäkakun Maailma

Kalavoileipäkakku on perinteinen suomalainen herkku, joka yhdistää leivän ja kalaa hurmaavalla tavalla. Erityisesti kesäjuhlien ja perhetapahtumien suosikki, tämä voileipäkakku on sekä visuaalisesti että makunsa puolesta vaikuttava. Kalavoileipäkakku luodaan kerrostamalla leipäviipaleita ja täytteitä, mikä tuottaa houkuttelevan ja maukkaan kokonaisuuden. Koristelun voi tehdä näyttäviksi esimerkiksi tuoreilla yrteillä ja sitruunaviipaleilla, jolloin kalavoileipäkakku toimii loistavana keskipisteenä juhlapöydässä. Tämä ruokaherkku antaa tilaa monille makuvaihtoehdoille ja ainesosille, joten se sopii mainiosti erilaisiin makutottumuksiin ja tilaisuuksiin.

Kalavoileipäkakku Ainekset

Kalavoileipäkakun valmistukseen tarvitaan lukuisia aineksia, jotka yhdessä tuovat esiin herkullisia makuja. Yleisiä aineksia ovat erilaiset kalat, kuten savulohi, tonnikala ja silli. Näiden lisäksi usein käytetään majoneesia, smetanaa tai creme fraichea, jotka tekevät täytteestä kermaisen. Raikasta makua antavat kurkku, tilli ja kevätsipuli, jotka täydentävät täyteläisiä makuja. Parhaiten voileipäkakussa toimivat vaaleat leivät, kuten vaalea paahtoleipä tai ranskanleipä, sillä ne imevät täytteiden maut erinomaisesti. Juhlavuutta lisäävät koristeet, kuten kananmunalohkot ja sitruunan viipaleet. Kaikki nämä ainekset yhdessä luovat maittavan kala voileipäkakun, joka voidaan helposti muokata omien mieltymysten mukaan.

Kalavoileipäkakku Valmistusohjeet

Kalavoileipäkakun valmistus alkaa leipäviipaleiden valmistelulla. Viipaleet asetetaan leivinpaperille ja kostutetaan kevyesti esimerkiksi sitruunavedellä tai kalaliemellä, jotta leivästä tulee mehukas. Seuraavaksi valitaan täytteet, esimerkiksi savulohi ja tonnikala sekoitetaan majoneesin ja creme fraichen kanssa. Täyte maustetaan sitruunamehulla, tillillä ja mustapippurilla. Täytettä levitetään tasaisesti jokaisen leipäkerroksen väliin, ja kerrostamista jatketaan haluttuun korkeuteen asti. Valmis kalavoileipäkakku peitetään kelmulla ja annetaan maustua jääkaapissa yön yli. Ennen tarjoilua kakun voi viimeistellä levittämällä ohut kerros majoneesia pinnalle ja koristelemalla tuoreilla yrteillä sekä kalan viipaleilla. Näin valmistettu savulohivoileipäkakku on mehukas ja maukas, valmis ihastuttamaan vieraita.

Kalavoileipäkakku Tarjoiluehdotus

Kalavoileipäkakku kannattaa tarjota kauniisti, sillä se on osa sen vetovoimaa. Tämä herkku voi toimia juhlien pääruokana tai eleganttina alkupalana. Tärkeää on leikata kakku siisteiksi viipaleiksi, jotka paljastavat täytteiden kauniit kerrokset. Parhaiten kalavoileipäkakku maistuu kylmänä, jolloin maut säilyvät raikkaina. Lisukkeiksi sopivat salaatinlehdet ja sitruunaviipaleet, jotka tuovat raikkautta esillepanoon. Kalan makua täydentävät kuiva valkoviini tai kuohuviini. Kalavoileipäkakku soveltuu mainiosti myös osaksi buffet-pöytää, jossa se säilyttää houkuttelevuutensa koko tilaisuuden ajan. Tällaiset tarjoiluehdotukset tekevät kala voileipäkakusta monipuolisen valinnan kaikenlaisiin juhliin ja arjen herkutteluhetkiin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
0 min
annosmäärä:
10