Graavattu Siika

Kokeile graavattu siika -reseptiä! Itse graavattu siika on herkullinen lisä esimerkiksi perunoiden tai leivän päällä. Opi siian graavaus askel askeleelta ja nauti täysin siemauksin.

1 keskikokoinen siika

1 dl karkeaa suolaa

1,5 dl oliiviöljyä

1 kpl sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

1 dl tuoretta tilliä

3 tl rosépippuria

Graavattu lohi on monelle tuttu, mutta vaihtelu virkistää. Graavattu siika on varsinainen herkku, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi perunoiden kanssa tai leivän päällä tarjoiltavaksi.

1. Poista siikafileistä kaikki ruodot ja kuivaa fileet talouspaperilla.

2. Aseta fileet leivinpaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle suola, sokeri, pippurit sekä tillit. Kääri leivinpaperi tiukasti pakettiin. Halutessasi voit kääriä leivinpaperin ympärille sanomalehteä suojaksi.

3. Anna kalan maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Tarvittaessa voit avata paketin ja maistaa, onko suola tasapainossa. Jos lisäsuolaisuus on tarpeen, laita paketti takaisin jääkaappiin maustumaan pidemmäksi aikaa.

4. Leikkaa graavisuolattu siika ohuiksi siivuiksi. Valmista laakeaan astiaan kerroksittain oliiviöljyä, siikafileitä, sipulirenkaita, hienonnettua valkosipulia, tilliä ja murskattua rosépippuria. Lisää päällimmäiseksi vielä hieman öljyä, runsaasti tillisilppua ja koristeeksi rosépippureita. Anna maustua vähintään vuorokauden ajan.

Valmistusai
ka: 1-2 vrk

Siian Graavaus: Kuinka Valmistaa Itse Graavattua Siikaa

Itse graavattu siika on klassinen suomalainen herkku, joka valmistetaan käyttämällä tuoretta, laadukasta siikaa. Aluksi siika tulee fileoida ja poistaa ruodot tarkasti. Fileet laitetaan suolapedille, ja niiden päälle lisätään sokeria ja tilliä tasaisesti. Graavatussa siikassa halutut maut kehittyvät, kun se saa maustua vähintään 12 tuntia jääkaapissa. Siian graavaus on vaivaton prosessi, ja lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Graavatun Siian Terveelliset Ravintoarvot

Graavattu siika on terveellinen valinta ruokapöytään, sillä se on täynnä proteiinia ja hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja, jotka tukevat sydämen ja aivojen hyvinvointia. Siika tarjoaa myös tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, kuten B12-vitamiinia, D-vitamiinia ja seleeniä. Tämä vähäkalorinen herkku sopii mainiosti kevyempäänkin ruokavalioon.

Ideoita Graavatun Siian Tarjoiluun

Graavi siika on monipuolinen herkku, joka menestyy niin alkupalana kuin osana juhlaruokaa. Se voidaan tarjoilla ruisleivän päällä, jolloin sen hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa. Kaprikset ja punasipuli antavat annokselle lisää syvyyttä. Lisäksi graavattu siika soveltuu erinomaisesti salaattiin tai buffetpöytään tuoden raikkautta ja makuelämyksiä.

Parhaat Juomavaihtoehdot Graavatulle Siialle

Graavattu siika maistuu erityisen hyvin kevyiden valkoviinien ja raikkaiden kuohuviinien seurassa. Viinin hapokkuus täydentää kalan makumaailmaa leikkaamalla sen rasvaisuutta. Myös mieto olut tai siideri voivat olla mainioita juomavaihtoehtoja, jotka tuovat esiin graavatun siian hienostuneet aromit.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
2880 min
annosmäärä:
6