Broilerinkoivet Uunissa
Kokeile tätä herkullista kanan koipireisi reseptiä! Marinadi antaa broilerinkoiville makua. Kypsennä broilerinkoivet uunissa 175 asteessa. Tarjoile riisin tai couscousin kera. Valmistusaika: 45 min.
8 kpl broilerin koipia
MARINADI:
2 kpl sitruunan kuori ja mehu
3 kpl valkosipulinkynsiä viipaloituna
1 kpl sipuli paloiteltuna
1 dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa + valeluun oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
tuoretta timjamia
UUNIVUOKAAN:
1 sitruuna paksuina viipaleina
½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
4 dl kanalientä
Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Valmista marinadi:1. Kuori sitruuna ja purista siitä mehu.
2. Murskaa valkosipuli ja pilko kuorittu sipuli.
3. Sekoita kaikki marinadin ainekset huolellisesti keskenään ja anna broilerinkoipien marinoitua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
4. Asettele broilerinkoivet uunivuokaan yhdessä sitruunaviipaleiden ja timjamin kanssa. Valele päälle hunajaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kanaliemi ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile lämpiminä riisin tai couscousin kera.
Valmistusaika: 45 minAnnosmäärä: 4
Alkuvalmistelut ja tarvittavat ainekset
Broilerinkoivet uunissa ovat maukas ja yksinkertainen ateria, kunhan sinulla on oikeat ainekset valmiina. Tarvitset tuoreita broilerinkoipia, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria sekä valkosipulijauhetta. Makuja voi täydentää esimerkiksi timjamilla tai rosmariinilla. Ennen kypsennystä muista pestä broilerin koivet ja kuivata huolellisesti talouspaperilla. Näin mausteet tarttuvat paremmin ja iho paistuu ihanan rapeaksi.
Uunikypsennys
Kun valmistat broilerinkoipia uunissa, oikea lämpötila ja kypsennysaika ovat avain mehukkaaseen lopputulokseen. Lämmitä uunisi 200 asteeseen. Asettele broilerinkoivet uunipellille ja hiero niihin tasaisesti oliiviöljyä ja mausteita. Paista keskitasolla noin 40-50 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja iho upean kullanruskea. Broilerinkoivet uunissa ovat valmiit, kun niiden sisälämpötila on noin 75 astetta. Paistolämpömittari auttaa varmistamaan oikean kypsyyden. Halutessasi voit kääntää koivet kypsennyksen aikana, jotta ne paistuvat tasaisesti.
Lisuke- ja tarjoiluvinkit
Broilerinkoivet uunissa antavat tilaa monille erilaisille lisukkeille. Kanan koipireisi resepti sopii hyvin keitettyjen perunoiden tai perunamuusin pariksi. Raikas vihersalaatti tai uunissa paahdetut kasvikset, kuten porkkanat ja paprikat, täydentävät ateriaa mainiosti. Kastikkeeksi sopii kermaviilipohjainen tai jogurttidippi, joka tuo mehevyyttä ja makua. Broilerinkoivet maistuvat parhaiten heti uunista tulleina, mutta ne voi myös säilyttää jääkaapissa ja lämmittää uudelleen myöhemmin.
Ravitsemukselliset edut ja terveysnäkökohdat
Broilerinkoivet uunissa ovat loistava proteiinin lähde ja sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten B6-vitamiinia ja sinkkiä. Kohtuullisen rasvapitoisuuden ansiosta, yhdistettynä kevyempiin lisukkeisiin, ateria pysyy terveellisenä ja tasapainoisena. On tärkeää kiinnittää huomiota paistotapaan ja mausteiden käyttöön, jotta vältät liiallisen suolan ja rasvan kulutuksen. Broilerin koivet uunissa sopivat hyvin terveelliseen ruokavalioon ja auttavat säilyttämään kylläisyyden ja lihasmassan.