Ankanrinta Paistettu

Opi valmistamaan mehukas ja rapea paistettu ankanrinta täydellisesti. Seuraa helppoa ohjettamme ja nauti herkullisesta ateriasta 40 minuutissa! Aloita kokkaaminen nyt!

2 kpl ankan rintaa

MAUSTESEOS:

1 tl korianterin siemeniä

1 tl kuminan siemeniä

1 tl inkivääriä, mauste

suolaa ja pippuria

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.

Valmista ankanrinta:1. Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla ja poista mahdolliset nahkaan jääneet höyhenet. Tee rasvapuolelle ristikkäiset viillot noin sentin välein varoen vahingoittamasta lihaa. Sekoita mausteet yhteen ja hiero seos fileiden molemmille puolille. Aseta molemmat rinnat rasvapuoli alaspäin kylmään pannuun ilman lisättyä rasvaa.

2. Kun pannu lämpenee ja rasva alkaa ritistä, vähennä lämpöä estääksesi käryämisen. Paista ankkaa noin 5 minuuttia, kunnes rasvapuoli on rapea ja kauniin ruskea. Käännä fileet ja paista toiselta puolelta, kunnes sekin on ruskistunut kauniisti.

3. Siirrä fileet uuniin loppukypsymään 5 minuutiksi, jotta paksu ankanfilee lämpenee keskeltä roseeksi, mutta säilyy mehukkaana. Ota ankat uunista, kun sisälämpötila saavuttaa 53-55 astetta.

4. Kääri ankanrinnat folioon ja anna niiden vetäytyä 15 minuuttia, jotta lihasnesteet ehtivät tasaantua.

Leikkaa fileistä annospaloja ja tarjoile kuumana esimerkiksi salaatin kanssa.

Valmistusaika: 40 min.Neljä annosta.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
40 min
annosmäärä:
4