Ahvenpihvi Resepti
Valmista maukkaat ahvenpihvit voikastikkeella helposti kotona! Tämä resepti tarjoaa yksinkertaiset ohjeet täydellisiin ahvenpihveihin. Kokeile nyt!
4 isoa tai 8 pientä ruodotonta ja suomustettua ahvenfileetä
1 valkosipulinkynsi
voita paistamiseen
suolaa
pippuria
VOIKASTIKE:
2 kananmunan keltuaista
1 tl viinietikkaa
1 rkl vettä
3 -4 rkl voita
1-2 tl sitruunamehua
suolaa
1 sitruuna lohkottuna koristeluun
Olitpa sitten kalastanut ahvenesi itse tai hankkinut sen kaupasta, tämä yksinkertainen ruokalaji on erittäin maukas.
1. Ahven on herkullinen mutta ruotoinen kala, joten varmista, ettei fileisiin ole jäänyt ruotoja. Poista mahdolliset ruodot kalapihdeillä. Käytä veitsen lappeaa puolta ja liu’uta sitä kalan nahkapuolta pitkin varmistaaksesi, ettei siinä ole suomuja.
2. Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi.
3. Murskaa valkosipulin kynsi nyrkilläsi ja lisää se voin kanssa suurelle pannulle kuumenemaan. Paista kalat hyvin kuumalla pannulla nopeasti, noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Sisus ei saa jäädä raa’aksi, mutta lihan tulee olla edelleen läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kylmässä kasarissa keltuaiset, viinietikka ja vesi. Kuumenna seos miedolla lämmöllä jatkuvasti vispilällä sekoittaen niin, että pannun pohja ei tunnu polttavalta. Jos seos alkaa kiehua, se on liian kuumaa. Kypsennä noin 2 minuuttia ja lisää voi. Poista liedeltä ja vatkaa, kunnes rakenne on silkkinen ja lisää sitruunamehu. Jos kastike näyttää leikkaavan, lisää voita vähän kerrallaan. Mausta ja maista.
5. Tarjoile ahvenet kuumina lämpimän voikastikkeen, sitruunalohkon sekä esimerkiksi rakuunaperunoiden tai perunamuusin kera.
Valmistusa
ika: 30 min
Annosmäärä: 4-6 annostaKuva:www.wineforyou.fi