Mannapuuroa SunSpeltiltä

Speltti on vehnänsukuinen jalostamaton vilja jo 10 000 vuoden takaa. Speltti on ollut eri vehnälajeista arvostetuin vuosituhansien saatossa. Kerrotaan, että speltin avulla maailmaa valloittivat Egyptin faaraot ja Aleksanteri Suuri. Keski-Euroopan luostareissa on kerrottu spelttiä käytetyn sairaiden parantamiseen. Nykyisin spelttiä viljellään Keski-Euroopassa ja Suomessakin jo 2000 hehtaarilla. Speltti on kasvuvaatimuksiltaan vaatimaton. Se menestyy ilman lannoitusta karuillakin maaperillä, ja Suomessa sitä kasvatetaan Oulun seudulla saakka.

SunSpelt on ollut Suomessa ensimmäisiä, joka on lähtenyt jalostamaan erilaisia spelttituotteita. Nyt tuotevalikoimassa on speltistä erilaisia jauhoja, spelttihiutaleita, spelttisuurimoita, kuitulisiä, spelttinäkkäriä ja spelttilakua. SunSpelt on kehittänyt myös hyviä spelttireseptejä. Speltin ohella jalostetaan myös kotimaista kvinoaa.

Pehmeä mannapuuro speltistä on hyvä aloitus päivälle tai hyvä välipala.

Ainesosat

  • 1 litra maitoa
  • 2 1/4 dl SunSpeltin täysjyvämannaa
  • 1/2 tl suolaa

Ohjeet

Kiehauta maito ja sekoita joukkoon täysjyvämanna. Anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää suola. Nauti heti lämpimänä marjojen tai mehukeiton kera.