Omenaiset teeleivät

Tuoreet ja lämpimät leivonnaiset piristävät päivää! Teeleivät valmistuvat nopeasti ja mehevyyttä niihin antavat syksyn sadon omenat. Omenat tuovat teeleipiin myös mukavasti makeutta, jolloin omenainen teeleipä maistuu vaikka kahvin tai teen kanssa hunajalla tai levitteellä siveltynä. Vaikka syksyn omenasato näyttää jäävän heikommaksi kuin tavallisesti, omenaisiin teeleipiin kelpaavat hyvin hiukan ryppyisemmätkin omenat.

Omenateeleipiin juustoraasteeksi sopivat voimakkaan makuiset juustot, esimerkiksi Mouhijärven Herkkujuustolan Hilma-juusto tai Ahlmanin tilameijerin Emäntä-juusto.  

Ainesosat (8 palaa)

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl sulatettua margariinia tai voita
  • 1 dl juustoraastetta 
  • 2 dl raastettua omenaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl grahamjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta

Ohjeet

Sekoita maito, sulatettu rasva, juusto- sekä omenaraasteet keskenään. Lisää kuivat aineet ja kaikki sekoita aineet nopeasti sekaisin.  Taputtele jauhotetulla kädellä leivinpaperin päälle pyöreä, matala leipänen. Jaa leipä leivinpyörällä kahdeksaan sektoriin ja pistele leipä haarukalla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.