Lähiruokamatkalle

Tervetuloa herkulliselle lähiruokamatkalle Pirkanmaalle! Yllättävän läheltä löydät ihastuttavia tilapuoteja ja lähiruokaa tarjoilevia ravintoloita. Matkaa voit taittaa leppoisasti pyörän selässä tai vikkelämmin omalla autolla. Pulahda välillä vilvoittavaan veteen, yhdistä reissuusi ostoksia ja kulttuuria tai ihaile kauniita maisemia.

Olemme koonneet alle muutamia esimerkkejä, joista voit saada ideoita oman lähiruokamatkasi suunnitteluun. Lähiruoan tuottajat ovat melkein kulman takana – kirpeää, suolaista ja makeaa lähilomaa!

Inspiraatio & ruokaelämys

Suklaa & Viini

SuklaatilaTeiskon viiniSuklaatila

Pidätkö viinistä ja suklaasta? Tällä kulinaristin unelmien lähiruokamatkalla kierretään Näsijärvi ja maistellaan lähellä tuotettua suklaata Ylöjärvellä ja viiniä Teiskossa. Pyöräillen tai autolla tehtävän matkan kruunaavat upeat rantamaisemat.

Suojärven Suklaatila

Tervetuloa tutustumaan paikalliseen suklaapajaan ja tekemään herkullisia ostoksia. Tilapuodista voit hakea monenmoista helpotusta makeannälkään. Tarjontaan kuuluu omien suklaiden lisäksi valikoima pääosin pirkanmaalaista maaseudun osaamista: lähiruokaa, käsitöitä ja uniikkeja lahjatavaroita. Lue lisää Suojärven Suklaatilasta.

Teiskon Viini

Tamperelaisen viinitilan valikoimiin kuuluu ihastuttavia viinejä, kuohuvaa, likööreitä ja alkoholittomia juhlajuomia. Viinikioskista voi ostaa tuotteita mukaan tai maistella niitä paikan päällä kauniissa maaseutumiljöössä. Lue lisää Teiskon Viinistä.

Luonnonystävän lähiruokamatka

Koveron tilaRavintola Seitsemisen PorttiSärkilammin marjatila

Patikointia, jylhiä aarnimetsiä, perinnetilan elämää Koverolla ja kesän makuja. Näistä on luonnonystävän lähiruokamatka tehty. Suuntaa Seitsemiseen, ja nauti luonnosta ja paikallisista tuotteista. Tämän matkan voit tehdä päiväretkenä tai yhden yön lähilomana.

Seitsemisen kansallispuisto

Seitsemisessä saloseutujen menneisyys herää eloon. Koveron perinnetilalla teet aikamatkan entisajan torpparielämään ja luontokeskuksessa kartutat tietoasi luonnosta. Tule ihastumaan luonnon ja metsäkulttuurin aarreaittaan. Lue lisää Seitsemisen kansallispuistosta.

Ravintola Seitsemisen Portti

Patikointiretken huipentaa ruokailu Luontokeskuksessa sijaitsevassa ravintolassa. Listalta löytyy esimerkiksi lähitilan villasikaburgeita ja strutsinlihasta tehtyjä annoksia. Nämä maut jäävät mieleen! Voit myös ostaa Helvetinportin tilan tuotteita ja paikallista käsityötä kotiin. Lue lisää Ravintola Seitsemisen Portista.

Särkilammin marjatila

Tervetuloa elämykselliselle marjatilalle Seitsemisen tuntumaan! Tilalla viljellään mansikoita, vadelmia ja hernettä. Voit poimia itse mukaan tai ostaa valmiiksi poimittuna pihakioskista. Satokauden aikaan pihakioskista löytyy myös uutta perunaa, porkkanaa, sipulia ja muutakin kesäistä herkkua. Tila tarjoaa myös maatila- ja mökkimajoitusta idyllisessä järvimaisemassa. Lue lisää Särkilammin marjatilasta.

Lähiruokasafari

LähiruokasafariTolvilan lammasmantere_karja_edit.png

Lähiruokasafari kutsuu pirkanmaalaisia samoamaan lähiruoan alkulähteille koko satokauden ajan. Varsinaista safaripäivää vietetään 20.8.2016. Silloin pirkanmaalaiset tilat avaavat porttinsa ja tarjoavat makuja, elämyksiä ja ohjelmaa kävijöille. Lue lisää Lähiruokasafarista.