Kolmen suklaan kakku Suojärven Suklaatilan suklaista

Joulu on jo ovella. Tämä pirkanmaalaisista suklaista valmistettu kakku on oiva valinta niin joulupöydän herkuksi kuin pukinkonttiin lahjaksi. Mehevä suklaakakku vie herkuttelijalta kielen mennessään. Mehevän pohjansa ansiosta kakku säilyy viileässä 2-3 päivän ajan. Juhlavuutta leivonnaiseen tuo maito- ja valkosuklaasta valmistettu näyttävä marmorikuviointi. Kakkuun voi myös lisätä tuttuja jouluisia makuja kuten kanelia, inkivääriä tai neilikkaa.

Suojärven Suklaatila on vanhalla sukutilalla Ylöjärven maaseudulla toimiva käsityöläisyritys. Yritys on perustettu vuonna 2007. Suklaatehdas toimii tilan vanhassa navetassa, jonka tilat on saneerattu elintarvikehuoneistoksi. Kaikki tuotteet valmistetaan tilalla aitona käsityönä ja maistuvista raaka-aineista. Yrityksen tuotteita ovat erilaiset suklaalevyt, konvehdit, suklaalohkot ja liikelahjat. Suklaissa maistuvat suomalaiset maut kuten puolukka, mustaherukka, tyrni, porkkana, terva, talkkuna, mesimarja ja salmiakki. Erikoisuutena tilalla valmistetaan muun muassa Hämeenkyrössä esitetyn Sillanpää-oopperan, Särkänniemen Koiramäen ja Ti-Ti Nallen teemasuklaita. Yritys valmistaa myös asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöityjä tilaustuotteita.

Suklaatilalla järjestään myös suklaamaistiaisia sekä erilaisia retkiä esimerkiksi Seitsemisen kansallispuistoon. Tilaisuudet varataan etukäteen ja ne on tarkoitettu 5-40 henkilön ryhmille.

Suojärven Suklaatilan tuotteita on saatavilla suoraan tehtaanmyymälästä Ylöjärveltä, Fröökynän Herkusta Teivon ABC:ltä sekä tilan omasta verkkokaupasta. Lisäksi Suklaatilan tuotteita on myynnissä noin 100:lla jälleenmyyjällä eri puolilla Suomea. 

Kolmen suklaan kakku

Ainesosat

Uunipellillinen

  • 125g voita
  • 80g Suojärven Suklaatilan tummaa suklaata 
  • 1dl rypsiöljyä
  • 2dl vettä
  • 1 ½ dl piimää
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria 
  • 4 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 160 g Suojärven Suklaatilan maitosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 40g Suojärven Suklaatilan valkosuklaata

Ohjeet

Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää voi-suklaasulaan öljy, vesi, piimä ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 170 asteessa noin 15 minuuttia. Kakku on kypsä, kun hammastikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrute.

Sulata maitosuklaa mikrossa. Lisää sulan suklaan joukkoon kerma ja hämmennä sekaisin. Sulata valkosuklaa ja laita se pursotinpussiin. Kaada maitosuklaakuorrute jäähtyneen kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Pursota valkosuklaasta pystyraitoja maitosuklaakuorrutteen päälle. Riko valkosuklaan muodostama raidoitus vetämällä hammastikulla raitoja kakun leveyssuunnassa vuorotellen oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle.