14.6.2018

Vuoden Luomutuote 2018 - osallistu kilpailuun!

Vuosittainen kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomu-uutuudet. Voittajan valitsee asiantuntijaraati.

Tuotteen arvioinnin kriteereinä ovat maku ja muut aistinvaraiset ominaisuudet. Tuotepakkauksesta arvioidaan houkuttavuus, ulkonäkö, käytettävyys ja kierrätettävyys. Tuotteen kokonaisuudesta arvioidaan sen uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali.

Tuotteen tulee olla valmistettu Suomessa ja pääraaka-aineiden tulee olla alkuperältään suomalaisia. Pääraaka-aineita ovat liha, maito, vilja, kananmunat, hunaja, sienet, kasvikset, marjat, hedelmät, peruna ja öljy- sekä palkokasvit. Jos kilpailija osoittaa, että pääraaka-ainetta ei ole saatavilla kotimaisena, voidaan hyväksyä ulkomainen raaka-aine.

Tuotteen tulee olla tullut markkinoille 30.6.2017 jälkeen.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: kuluttajatuotteet ja ammattikeittiötuotteet. Osallistuminen edellyttää tuotenäytteiden lähettämistä. Päivämäärä ja lähetysosoite kerrotaan ilmoittautuneille.

Vuoden 2017 voittajat olivat Valion jogurttinen tuorepuuro -tuoteperhe. Ammattikeittiösarjan voitti SunSpeltin Speltti risottojyvä. Kunniamaininnat sai Leivon leipomon Mamman kauranappi sekä Jymy minttusuklaa vegaaninen jäätelö.

Osallistu 31.8. mennessä täyttämällä tämä lomake.

Voittajat julkistetaan 18.10. Finlandia-talolla Luomuelintarvikepäivässä.

Lisätietoja: luomuliitto@luomuliitto.fi, puh. 0400 534003

http://www.luomuliitto.fi/luomutuotteet/vuoden-luomutuote/