02.4.2013

Lähi- ja luomuruokatapahtuma 26.10.2013 Tampere-talossa

Paikallisia herkkuja tarjolle Tampere-talon lähiruokatapahtumaan


Tampere-talossa järjestetään lauantaina 26.10.13 klo 10–17  Parasta Pöytään Pirkanmaalta -lähi- ja luomuruokatapahtuma, jonka tarkoituksena on tarjota paikallisten elintarviketuottajien antimia tamperelaisten lautasille. Tapahtuman vierailijoiksi ovat tervetulleita paikallisesta ruoasta kiinnostuneet kuluttajat sekä ravintola- ja kaupan alan ammattilaiset.
Mukaan näytteilleasettajiksi kutsutaan sekä ihan pieniä että isompiakin paikallisia tuottajia. Pääpaino on lähiruoassa, mutta myös luomuruoka sopii hyvin samaan pöytään.

Tapahtumassa voi tutustua lähituotteisiin ja ostaa herkkuja kotiin vietäväksi. Päivällä oli mahdollisuus kuulla asiantuntijaluentoja ja ostaa lounas, jossa maistui paikallisuus. Illalla vuorossa oli Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n sadonkorjuujuhla, johon myytiin ennakkoon illalliskortteja.

”Lähiruoka on mahdollisimman suurelta osin Pirkanmaalla tuotettua ruokaa, jonka tuotanto- ja jakeluketju on lyhyt ja jäljitettävissä tuot¬teen alkulähteille saakka” kertoo Parasta Pöytään Pirkanmaalta -hankkeen projektipäällikkö Anette Mellin Ahlmanilta.

Lähiruoka tukee Pirkanmaan taloutta ja kiinnostavuutta


”Lähiruoan suosio piristää paikallista elinkeinoelämää ja ruokataloutta”, Mellin kertoo. ”Asialla on myös kulttuurinen näkökulma. Paikallisruokien uusi suosio kehittää alueen omaleimaisuutta matkailukohteena. Kaiken jo kokeneet ja nähneet turistit ja kongressivieraat haluavat täällä vieraillessaan maistaa nimenomaan pirkanmaalaisia makuja”, hän jatkaa.

Lähiruokatapahtumassa elintarviketuottajat voivat markkinoida omia tuotteitaan ja verkostoitua sekä keskenään että eri jakelukanavien (tukkujen, vähittäiskauppojen, ravintoloiden) kanssa. Pirkanmaalaisen ruokaketjun toiminta ja logistiikka kaipaa tehostamista. Lähiruoan saatavuus ei ole vielä riittävän tehokasta esim. ravintoloitsijoiden näkökulmasta.

”Kansainvälisille kongressivieraille toivotaan entistä useammin lähiruokaa, mutta keittiömestarille on iso haaste saada esimerkiksi paikallista lampaanlihaa 500 hengelle” kertoo Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi.

Lähiruokatapahtuman pääjärjestäjä oli Ahlman, mutta suunnittelussa ja järjestelyissä olivat mukana myös Tampere-talo ja Tampere Convention Bureau.  

Lähiruokatapahtuma liittyy Ahlmanin Parasta Pöytään Pirkanmaalta -hankkeeseen, joka pyrkii poistamaan lähiruoan käytön esteitä. Tampere-talossa on pitkään tehty töitä kestävän kehityksen saralla ja uusi Lähiruokatapahtuma tukee mainiosti talon vihreää linjaa. Tapahtuma tukee myös Tampere Convention Bureaun luotsaamaa ”Greening Tampere for Events and Meetings” -projektia, jonka tarkoituksena on kehittää Tampereen kongressi- ja tapahtuma-alaa entistä enemmän kestävän kehityksen mukaiseksi.

Lisätietoja tapahtumasta antavat

Anette Mellin, projektipäällikkö, Ahlman, anette.mellin@ahlman.fi, 043 824 3283
Erika Eischer, kongressipäällikkö, Tampere-talo, erika.eischer@tampere-talo.fi, 040 545 0011

 

Tapahtuman tiedotteen löydät täältä