15.1.2018

Tarjouspyyntö ulkomaan ammattimatkan järjestämisestä

Parasta pöytään Pirkanmaalta - Lähiruokaa jokaiseen päivään -hanke tekee ammattimatkan Gotlantiin kesäkuussa 2018. Matkalle odotetaan 20 osallistujaa, jotka ovat elintarvikealan pientuottajia, eri alojen ruoka-artesaaneja tai yritysten kehittämistehtävissä toimivia asiantuntijoita.

Pyydämme alustavaa tarjousta kolme täyttä tutustumispäivää (3-4 yöpymistä) sisältävästä matkasta bussikuljetuksineen, yrityskäynteineen ja majoituksineen. Ajankohdan tulisi olla koulujen päättymisen jälkeen, kuitenkin selvästi ennen juhannusta, esim. 6.-9.6. Toivomme tarjouksen tekevältä taholta ehdotusta matkan tarkasta ajankohdasta sopivien lentojen mukaan räätälöitynä. 

Matkan tavoitteina on mm.

  • tutustua alueen lähiruokayrittäjiin ja heidän tuotteisiinsa
  • tutustua tuottajien, jalostajien ja matkailupalvelujen tarjoajien yhteistyöhön ja verkostoitumistapoihin
  • tutustua muihinkin kuin ruoka-alan pienyrittäjiin - heidän tuotteisiinsa, arvoihinsa ja toimintatapaansa
  • nauttia Gotlannin luonnosta

Majoitumme mieluiten kahden hengen huoneissa, joissa jokaisessa on oma suihku. Ateriat eivät sisälly tarjouksen hintaan, mutta pyydämme ehdotuksia myös päivien ruokailupaikoiksi ja toivomme toimistonne tekevän meille varaukset sovittuihin ruokailuihin. Runsaan aamiaisen ja mahdollisia maistatuksia sisältävän päivän jälkeen syömme mieluusti illalla hitaasti ja nautiskellen, mutta toisaalta jos päivällä käymme kiinnostavassa, monipuolisen tarjoilun ruokapaikassa, illan ateria voi olla kevyt. Matkan kokonaishinnan (ilman ruokailuja) tulee jäädä alle 30 000 euron.

Pyydämme tarjoustanne 30.1.2018 mennessä. Toteutettavaksi matkaksi valikoituu se, joka parhaiten toteuttaa matkalle asettamamme tavoitteet, sitoutuu joustamaan jossain määrin jatkosuunnitteluvaiheen tarpeisiin ja on hinnaltaan vertailukelpoinen kilpailevien tarjousten kanssa. Matka viimeistellään tarjouksen hyväksymisen jälkeen nopeasti siten, että se on maaliskuun alussa valmis markkinoitavaksi asiakkaillemme.

Matkan toteutuminen riippuu 1.-10.3.2018 toteutettavan ennakkomarkkinoinnin aikaansaamasta kiinnostuksesta. Lisätietoja tarjouspyyntöön liittyen antaa projektipäällikkö Anu Tuomola.

Anu Tuomola
projektipäällikkö

044 7960535
anu.tuomola@ahlman.fi

Ahlman
Hallilantie 24
33820 Tampere

Parasta pöytään Pirkanmaalta - Lähiruokaa jokaiseen päivään -hankkeen tavoitteena on vahvistaa paikallista ruokajärjestelmää kokoamalla lähiruoka-alan toimijoita yhteen sekä mahdollistamalla ja edistämällä kohtaamisia kuluttajien kanssa. Tavoitteena on myös lähiruokayritysten kannattavuuden kasvu. Kaksivuotisessa hankkeessa keskitytään lähiruokatuottajiin ja -jalostajiin sekä lyhyisiin ketjuihin. Hyvä yhteistyö valtakunnallisten hankkeiden kanssa auttaa laajentamaan näkökulmaa myös tukkutoimintaan ja ammattikeittiöihin.

03.1.2018

Ilmoittaudu mukaan uuteen Real Food Festival -lähi- ja luomuruokatapahtumaan Helsingissä 10.-12.8.2018

Real Food Festival on uusi kotimaiseen lähi- ja luomuruokaan keskittyvä tapahtuma, joka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla elokuussa 2018.

Tapahtumaan voivat osallistua kotimaiset pienyritykset ja tuottajat laadukkaine tuotteineen. Tapahtuman tavoitteena on koota yhteen paikkaan samaa kohderyhmää palvelevia tuotteita ja tuoda niitä esiin isommalle yleisölle. Pienyrittäjät saavat tapahtumassa tuotteilleen tunnettuutta sekä mahdollisuuden verkostoitua muiden toimijoiden kanssa. Perjantaina 10.8. järjestetään ammattilaispäivä, jossa yrittäjillä on tilaisuus esittellä tuotteitaan medialle ja jälleenmyyjille.

Tapahtuma on suunnattu kotimaisesta lähi- ja luomuruoasta kiinnostuneille yleisölle, jolle on tarjolla uusia makuelämyksiä ja mahdollisuus tutustua laadukkaisiin kotimaisiin lähiruokatuotteisiin. 

Aika: 10.-12.8.2018
Paikka: Kaapelitehtaan Merikaapelihalli (sisäpiha), Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:  www.realfoodfestival.fi/yhteys/

Lue lisää tapahtuman verkkosivuilta: www.realfoodfestival.fi/
Tapahtuma on myös Facebookissa: www.facebook.com/realfoodfestival.fi/

 

20.11.2017

Tarjouspyyntö ulkomaan ammattimatkan järjestämisestä

Tiedolla ja osaamisella kasvuun -elintarvikealan yhteistyöhanke tekee yrittäjille suunnatun ammattimatkan Itävaltaan maaliskuussa 2018. Matkalle lähtee noin 25 lähiruokayrittäjää eri aloilta maataloustuottajista keittiömestareihin.  

Pyydämme tarjousta ammattimatkasta, johon sisältyy matkat Helsingistä Itävaltaan ja takaisin, kuljetukset perillä ja viisi tutustumispäivää (4-5 yöpymistä). Edellytämme, että tarjous sisältää ammattisanaston hallitsevan oppaan palvelut perillä. Matkan kokonaishinnan (matkoineen) tulee olla korkeintaan 30 000€.

Mielenkiinnon kohteitamme matkalla ovat:

  • itävaltalainen lähiruoka ja siitä kiinnostuneet asiakasryhmät
  • lähiruuan tuotekehitys paikallisesti ja valtakunnallisesti
  • lähiruokaan liittyvä toimialojen sisäinen sekä välinen verkostoituminen: tuotanto, jalostus, kauppa ja matkailu 

Matkalla arvostamme maaseutumatkailutyyppistä majoitusta, joka saa olla omaleimaista. Majoitumme mieluiten kahden hengen huoneissa, joissa jokaisessa on oma suihku. Ryhmällemme sopii päiväjärjestys, jossa hyvän aamupalan jälkeen pärjätään kevyellä lounaalla, ja varsinainen, mielellään lähiruokaa ja paikallisia erikoisuuksia sisältävä ateria nautitaan illalla majoituspaikassa tai sen läheisyydessä. Ateriat eivät sisälly tarjouksen hintaan, mutta ennakkotiedot matkan lähiruokateemaan sopivista ravintoloista ovat hyödyksi.

Tarjous tulee lähettää sähköpostitse tai kirjeitse alla olevaan osoitteeseen 28.11.2017 klo 16.00 mennessä. Toteutettavaksi matkaksi valikoituu monipuolisin tarjous, joka myös parhaiten toteuttaa tavoitelistaamme ja sitoutuu joustamaan jossain määrin jatkosuunnitteluvaiheen tarpeisiin. Matka viimeistellään tarjouksen hyväksymisen jälkeen siten, että se on 1.12.2017 valmis markkinoitavaksi asiakkaillemme. Lisätietoja tarjouspyyntöön liittyen antaa projektipäällikkö Anu Tuomola.

Anu Tuomola
projektipäällikkö

044 7960535
anu.tuomola@ahlman.fi

Ahlman
Hallilantie 24
33820 Tampere

 

Tiedolla ja osaamisella kasvuun 2016-2018 on Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan yhteinen elintarvikealan yhteistyöhanke. Hankkeen koordinaattorina toimii Turun yliopiston Brahea-keskus ja osatoteuttajina Pyhäjärvi-instituutti, Hämeen ammattikorkeakoulu sekä Ahlman. Hankkeen tavoitteena on parantaa elintarvikeyritysten osaamista, kannustaa yrityksiä yhteistyöhön ja mahdollistaa toimialan kasvua. Hankkeella tavoitellaan myös avointa tiedonvaihtoa sekä aitoa yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden välille. Hanke järjestää yrittäjien osaamistarpeisiin räätälöityjä info- ja teemapäiviä sekä yrittäjäseminaarin. Hanke tekee myös yritystoimintaan liittyviä selvityksiä ja pilotointeja sekä toteuttaa elintarvikeyrittäjille suunnattuja kotimaan ja ulkomaan ammattimatkoja. 

27.9.2017

Elintarvikelainsäädännön tietoiskut webinaareissa 6.10., 16.10. ja 31.10.2017

Elintarvikelainsäädännön tietoiskuissa kerrotaan, mitä tulee ottaa huomioon elintarvikeyritystä, ravintolaa tai lihalaitosta perustettaessa.  Webinaarit pidetään kolmena päivänä lokakuussa: 

Webinaari Elintarvikeyrityksen perustaminen 6.10. klo 13.00 – 13.45
Ilmoittaudu https://link.webropolsurveys.com/S/B19E5029B6135464

Webinaari Ravintolan perustaminen 16.10. klo 10.00 – 10.45
Ilmoittaudu https://link.webropolsurveys.com/S/41E78E30C072AA41

Webinaari Lihalaitoksen perustaminen 31.10. klo 10.00 – 10.45
Ilmoittaudu https://link.webropolsurveys.com/S/BE7FAC2C324ECEFD

Webinaari kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen on aikaa kysymyksille ja kommenteille. Webinaarit tallennetaan, joten ne ovat katsottavissa myös jälkikäteen. 

Syys- ja lokakuussa on myös käynnissä pk-yrittäjille suunnattu elintarvikelainsäädäntöön liittyvä neuvontakiertue, jonka tavoitteena on lisätä ja välittää elintarvikeyrityksen perustamiseen ja toimintaan liittyvää tietoa. Lue kiertueesta lisää Aitoja makuja verkkosivun blogista. Webinaarit ja neuvontakiertueen järjestävät Lähiruoan koordinaatiohanke ja Evira.

Tervetuloa seuraamaan webinaareja ja osallistumaan neuvontakiertueen tilaisuuksiin!

14.9.2017

Foodservice -verkkojulkaisu esittelee ammattikeittiöiden ja tukkujen uusien tuotteiden valintaprosessin

Turun yliopiston Brahea-keskuksen tuottamassa uudessa Foodservice-verkkojulkaisussa kuvataan havainnollisesti ammattikeittiöiden ja tukkujen uusien tuotteiden valintaprosessi ja nostetaan esille asioita, joita pienten ja keskisuurien elintarvikeyrittäjän kannattaa ottaa huomioon ennen yhteydenottoa ostajiin. 

Sivustolla esitellään valintaprosessiin ja elintarvikeyrittäjyyteen liittyviä seikkoja yhteistyöesimerkkien avulla. Sivustolla kerrotaan muun muassa, kuinka tuotteen lisäarvo tunnistetaan ja kuinka tärkeitä tarinat ja tuotteen alkuperä ovat tuotteen markkinoinnissa. Sivustolla paneudutaan myös erilaisiin jakelutapoihin ja sähköisiin tilaus- ja toimitusjärjestelmiin.

Aiheesta lisää myös Aitoja makuja -sivuston blogissa.

26.6.2017

Ahlmanin torit käynnistyvät 8.7.2017

Ahlmanin torit pyörähtävät käyntiin heinäkuussa, kun pirkanmaalaiset tuottajat tulevat Ahlmanille myymään lähiruokaa ja käsiteollisuustuotteita. Ensimmäinen toripäivä on lauantaina 8.7. Muut torilauantait ovat 22.7., 12.8. ja 9.9. Tori on avoinna klo 10-15.

Myös Ahlmanin Tilapuoti ja Ravintola Kapusta ovat avoinna toripäivinä. 

Toripaikan hinta on 20 €/kerta. Ilmoittaudu myyjäksi täällä. Lisätietoja Anu Tuomola, anu.tuomola@ahlman.fi ja 044 7960535.

 

29.5.2017

Uusi LÄHIS-opas on julkaistu

  • 0

Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille – ohjeita ja perusteluja hankintoihin -oppaan tavoitteena on kannustaa kuntien ja kuntayhtymien päättäjiä hankkimaan
alueellisia tuotteita. Oppaan kohderyhmään kuuluvat myös ruokapalvelut, yrittäjät ja hankintayksiköiden asiantuntijat, sekä kaikki kuntalaiset. Oppaassa tutustutaan EU-tason sekä kansallisen, maakunta- ja kuntatason strategisiin päätöksiin sekä ruokaketjun hankinnan elinkaaressa mukana oleviin kaikkiin toimijoihin, tuottajista julkisten keittiöiden ruokapalveluihin saakka. 

Oppaassa on tuotekohtaisia hankintakriteeriehdotuksia tarjouspyyntöjen laadinnan avuksi ja hyviä käytännön hankintaesimerkkejä eri kokoisista hankintayksiköistä ja ruokapalveluista. Oppaassa on vinkkejä ruokapalveluille myös ruokalistasuunnitteluun. Oppaan liitteenä on myös Elintarvikkeiden hankintaopas.

Oppaan on päivittänyt Suomen Kuntaliitto ry osana EkoCentrian hallinnoimaa ja maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa NYT -tuotekehitystä ja hankintaosaamista -hanketta ja se on julkaistu maaliskuussa 2017.

Lue Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille - perusteluja ja ohjeita hankintoihin täältä

26.5.2017

Ilmoittaudu Osta tilalta! -päivään ja Lähiruokasafariin 16.9.2017

  • 0

Osta tilalta! -päivänä 16.9. maatilat avaavat jälleen ovensa kuluttajille. Osta tilalta! -päivänä kuluttajille tarjotaan mahdollisuus ostaa tuotteita ja raaka-aineita suoraan tiloilta ja tutustua samalla maatilojen elämään. Maatila voi osallistua tapahtumaan, vaikka tila ei muulloin myisikään tuotteitaan suoraan asiakkaille. Viime vuonna järjestettyyn ensimmäiseen Osta tilalta! -päivään osallistui yhteensä 179 tilaa, ja tiloilla vieraili tuhansia kävijöitä.

Ilmoittaudu järjestäjäksi Osta tilalta! -verkkosivulla. Sivulla voit esitellä tilasi ja tuotteesi ja kertoa, mitä nähtävää tai oheistoimintaa tilallasi on. Huomaa, että osallistuva tila vastaa kaikista järjestelyistä itse. Myös naapuritilojen kanssa voi tehdä yhteistyötä. Kuluttaja voi samoilta verkkosivuilta nähdä, mitkä tilat ottavat vastaan kävijöitä ja mitä tuotteita tiloilla on myynnissä.  

Pirkanmaalla järjestetään samana päivänä myös suosittu Lähiruokasafari yhteistyössä kaupunkilehti Moron kanssa. Viime vuonna Lähiruokasafaripäivänä ovensa avasi 28 pirkanmaalaista tilaa tai tuottajaa, ja Moro-lehden safaribussissa päästiin kiertämään maakunnan valikoituja lähiruokakohteita. Ilmoittaudu mukaan Lähiruokasafarin verkkosivuilla.

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 ja Maaseutuverkosto, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Lähiruokasafarin järjestelyistä vastaavat Ekokumppanit Oy ja kaupunkilehti Moro.

15.5.2017

Osallistu Lähiruokaa Pirkanmaalta -valokuvakilpailuun 15.5. – 15.9.2017

  • 0

Parasta pöytään Pirkanmaalta -hanke järjestää valokuvakilpailun, jonka aiheena on pirkanmaalainen lähiruoka ja sen matka pellolta pöytään.

Valokuvakilpailu on avoin kaikille harrastajakuvaajille 15.5. – 15.9.2017. Kuvan aiheena voi olla Pirkanmaalla tuotettu lähiruoka, sen viljely, tuottaminen, valmistaminen tai nauttiminen. Jos haluat, voit keksiä kuvallesi nimen ja kertoa kuvasta jotain.

Voit osallistua valokuvakisaan korkeintaan kolmella kuvalla joko jakamalla kuvasi Instagramissa hashtagilla #lähiruokaapirkanmaalta tai lähettämällä kuvasi sähköpostitse osoitteeseen: ritva.pietarinen@ahlman.fi tai anu.tuomola@ahlman.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Lähiruokaa Pirkanmaalta -valokuvakilpailu”.

Valokuvakilpailun kisaraatiin kuuluvat Ahlmanin Oriveden toimipisteen kuvataidelinjan vastuuopettaja Sampsa Virkajärvi, vastaava puutarhuri ja kouluttaja Krista Mäkelä, koulutuspäällikkö Hanna-Leena Vuojärvi ja TV- ja tapahtumatuottaja Anna Alkiomaa. Kisaraati valitsee kisan päätyttyä kolme parasta kuvaa, ja voittajat julkistetaan syyskuun aikana. Pääpalkintona on 200 euron arvoinen lahjakortti, jonka voi käyttää mihin tahansa Ahlmanin tarjoamiin palveluihin tai tuotteisiin. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille jaetaan kaksi 25 euron arvoista lahjakorttia Ahlmanin Tilapuotiin.

Kilpailun voittajakuvat julkaistaan parastapoytaan.fi verkkosivuilla ja palkintojen voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Kilpailuun lähetettyjä kuvia voidaan käyttää myöhemmin ahlman.fi -verkkosivuilla, jolloin kuvaajiin ollaan myös yhteydessä henkilökohtaisesti. 

Kuvien tulee olla kuvaajan itsensä ottamia ja kuvaajalla on oltava lähettämäänsä kuvaan täydet oikeudet. Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Hankkeen toteuttajatahojen henkilökunnan tai raadin lähettämät kuvat eivät osallistu kilpailuun. 

Lähiruokaa puutarhasta

26.4.2017

Ilmoittaudu Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumaan 3. – 5.8. nyt!

  • 640

Suosittu Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma järjestetään Helsingin Rautatientorilla torstaista lauantaihin 3.–5.8.2017. Perinteinen Herkkujen Suomi on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. 

Herkkujen Suomi -tapahtuma tarjoaa pienille ja keskisuurille elintarvikealan yrityksille tilaisuuden tuotteiden ja ruoka-annosten myyntiin. Tapahtumaan ovat tervetulleita näytteilleasettajiksi laadukkaiden kotimaisten raaka-aineiden parissa työskentelevät yritykset ja yhteisöt. Tapahtumassa voi myydä, maistattaa ja esitellä suomalaisia lähiruokaherkkuja, niin uutuuksia kuin perinneherkkujakin. 

Herkkujen Suomi -tapahtuma on avoinna seuraavasti: 

torstaina, 3.8.2017 klo 16.00 –20.00
perjantaina, 4.8.2017 klo 10.00–20.00
lauantaina, 5.8.2017 klo 10.00–19.00

Syystober on avoinna päivittäin klo 01.00 saakka.

Lue lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet tästä.  

« Edelliset 10